Vesti > Srbija

Ovo MESTO nije slučajno nazvano SRPSKA SVETA GORA: A sada Čačak tu DOBIJA i jedinstvenu turističku ATRAKCIJU

Novo turističko mesto će privući turiste iz regiona, Evrope i sveta

Izvor: K1info/RINA

29/01/2023 > 08:20

podeli vest:

Ovo MESTO nije slučajno nazvano SRPSKA SVETA GORA: A sada Čačak tu DOBIJA i jedinstvenu turističku ATRAKCIJU
Foto: RINA


U poslednje vreme se realizuju projekti koji su značajni za Srbiju i njen razvoj. Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je građevinsku dozvolu Gradu Čačku, za izgradnju vidikovca u Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

Ova klisura je turistički biser Srbije i jedinstvena celina pod zaštitom države kao predeo izuzetnih odlika, a dobiće još jednu atrakciju koja će privući turiste iz regiona, Evrope i sveta.

Jedinstven po izgledu i položaju, budući vidikovac iznad Kablara, bez sumnje, konkurisaće sličnim evropskim i svetskim projektima.

Na teritoriji Ovčarsko-kablarske klisure nalaze se brojni manastiri, zbog čega je taj kraj i nazvan srpska Sveta Gora, a uz planirana dodatna ulaganja, taj deo Srbije oko Zapadne Morave, zasijaće još većim sjajem.

Ministarstvo je izdvojilo 1,4 milijarde dinara za projekte u klisuri između Ovčara i Kablara i u Jugozapadnoj Srbiji, od kojih je 235 miliona dinara opredeljeno za Čačak i Lučane.

Pored vidikovca, u Ovčarsko-kablarskoj klisuri biće realizovani projekti izmuljavanja i remedijacije jezera Međuvršje, kao i prvi ekološki katamaran, Rehabilitacioni centar u Ovčar banji, vodovod i kanalizacija, saobraćajnice, mostovi.

 

 

 

Ostavite komentar