Vesti > Srbija

Bila je TRINAESTO PRASE, a sada je KUĆNI LJUBIMAC: Pročitajte kako Vitkorija nije završila u ČVARCIMA

Porodica Bataveljić bavi se gajenjem raznih životinja, a zanimljivo je i to da imaju neobičnog ljubimca

Izvor: K1info/RINA

30/01/2023 > 22:52

podeli vest:

Bila je TRINAESTO PRASE, a sada je KUĆNI LJUBIMAC: Pročitajte kako Vitkorija nije završila u ČVARCIMA
Foto: RINA


Svi smo čuli za izraz trinaesto prase. To je ono najmanje, najslabije, odbačeno i tek rođeno napušteno prasence, koje nažalost najčešće ne preživi. Tako je bilo i sa Viktorijom, prasetom koje je bilo na ivici smrti, ali uz mnogo ljubavi i pažnje ispostavilo se da je ipak rođeno pod srećnom zvezdom.

Iako je bila na ivici smrti, preživela je zahvaljujući Jeleni i Neri, koje su svaka na svoj način pomogle Viktoriji da preživi, a upravo zbog borbe i ogromne volje za životom trinaesto prase postalo je kućni ljubimac.

- Moj otac gaji golubove i ptice pevačice, ja konje, svinje su tu za naše potrebe, a supruga gaji pse. U našoj porodici svako ima svoje ljubimce i neku životinju koju voli, ali Viktorija je svima ljubimac i postala je mnogo više od običnog praseta. Naime, naše svinje koje gajimo rase durok ili pietren obično prase između 13 i 15 prasića - rekao je Marko Bataveljiić.

- Tako je bilo i ovaj put kada je Viktorijina mama donela na svet zdravih 13 prasića. Iako je brižna majka i vodi računa o svojim mladuncima, ovoga puta je Viktoriju nekako ostavila po strani i kada smo je pronašli bila je zgrčena, mala, promrzla i gotovo na ivici smrti, jedva je davala znake života - rekao je on.

Foto: RINA

Marko Bataveljić

Kako on kaže njegova supruga je najzaslužnija što je trinaesto prase od najnesrećnijeg postalo najsrećnije.

- Supruga je uzela Viktoriju, povratila je u život, spasila sigurne smrti i zapravo najzaslužnija što danas imamo svinju kao kućnog ljubimca, iako je odavno prešla kilograme i veličinu za ulazak u kuću - rekao je uz smeh Marko.

Snajka Jelena inače gaji pse i veliki je ljubitelj životinja pa joj ni malo nije palo teško da svu svoju ljubav usmeri ka Viktoriji i da joj pomogne da preživi.

- Viktorija je u početku spavala sa psima, oni su je grejali, a za početak smo stavljali flaše oko nje da je zagrevaju. Na svaka tri sata mleko, pas Nera joj je najbolji prijatelj i ostala je da se sa njom najviše druži, sada je čupka, gricka, voli obuću, vuče pertle, poprimila je dosta osobina od psa, jer je uz njih odrasla, pa sada ne voli svoje sestre i braću, ali pse obožava - rekla je Jelena.

Dodaje da su svinje jako inteligentne životinje, poslušne, pa su bez problema primili Viktoriju u kuću.

- Nikada se nije desilo da u kući napravi neki problem, poslušna je, voli da je češkam po stomaku, da se mazi. Prvi put se desilo da imamo svinju kao kućnog ljubimca i nije nam bio problem da se o njoj brinemo - rekla je Jelena.

- Pošto već ima pet meseci i velika je sve je manje u kući, ali je u dvorištu, sa Nerom se druži, ima svoj prostor i zasigurno je nećemo prodati ili zaklati, ostaće naš ljubimac - rekla je ona.

Ona dodaje da će njihova ljubimica najverovatnije postati majka i imati svoje mlade koje će takođe negovati.

I nema sumnje da je Viktorija pobednica i da će uz već brojne privilegije imati i onu najvažniju da ne završi u čvarcima.

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar