Vesti > Srbija

Albanci NOŽEM NAPALI Srbina na KOSMETU: Vučić na sednici Skupštine pokazao STRAŠNE slike

Dok je našem parlamentu u toku rasprava o Izveštaju o KiM, dogodio se nov napad u južnoj srpskoj pokrajini

Izvor: K1info/Tanjug

03/02/2023 > 16:21

podeli vest:

Albanci NOŽEM NAPALI Srbina na KOSMETU: Vučić na sednici Skupštine pokazao STRAŠNE slike
Foto: Printscreen/RTS 2


Pedsednik Aleksandar Vučić izjavio je u Skupštini Srbije da se danas dogodio novi napad na Srbe na KiM, u selu Mogila u opštini Vitina, gde su dvojica Albanaca ubola nožem u rame mladića od 20 godina Bobana Đuzića.

- Sada se to dogodilo, mržnja koju Kurtijev režim i njihovi mediji promovišu protiv Srba, i na ovo će plašim se naši zapadni partneri da reaguju "da se obe strane umire" - rekao je Vučić i pokazao poslanicima sliku mladića sa dva uboda nožem u predelu ramena.

Vučić je poručio da moramo da tražimo mir zbog tih ljudi, Srba na Kim i istakao da sve što neretko radimo samo njima otežavamo.

- Jer ne brinemo za njih već brnemo o svojim političkim poenima ovde - rekao je Vučić.

Reakcija Kancelarije za KiM

"Napad na srpskog mladića Bobana Đuzića (20) iz Mogile, kome je grupa Albanaca nanela dva uboda nožem u predelu ramena, direktna je posledica antisrpske histerije i politike Aljbina Kurtija", navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se itiče i da je Đuziću prva pomoć pružena u ambulanti u Vrbovcu, a da je potom on sanitetom transportovan u bolnicu u Pasjanu gde je detaljno pregledan i gde će provesti naredne dane kako bi se njegovo zdravstveno stanje prailo i imao najbolju moguću negu.

"Kancelarija za Kosovo i Metohiju pružila je podršku porodici Đuzić, a sa njima su u stalnom kontaktu i naši predstavnici sa terena. Od početka godine svedočimo povećanom broju etnički motivisanih incidenata čije su mete Srbi, a posebna meta Kurtijevih ekstremista jesu srpska deca, od Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21) iz Gotovuše, Stefana Tomića (18) iz Klokota, Lazara Milutinovića (15)iz Suvog Dola, do Bobana Đuzića iz Vitine", navedeno je u saopštenju.

Kancelarija ukazuje da se pojačala i težina etničkih incidenata i napada, kako jača i Kurtijeva antisrpska politika i tenzije koje gotovo svakodnevno izaziva na terenu.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje od međunarodnih predstavnika da spreče Kurtija da od pokrajine napravi novo bure baruta.

 

Ostavite komentar