Vesti > Srbija

Kamenovan AUTOMOBIL Srbina na KIM jer je imao KG registarske tablice

Blažić je bivši pripadnik kosovske policije. Ubeđen je da su ga Albanci napali zbog registarskih oznaka

Izvor: K1info/Tanjug

27/01/2023 > 22:13

podeli vest:

Kamenovan AUTOMOBIL Srbina na KIM jer je imao KG registarske tablice
Foto: Kosovo Online


Automobil kojim je upravljao Srbin Saša Blažić kamenovala je večeras grupa Albanaca u Suvom Dolu,potvrdio je za Kosovo onlajn Blažić.

On je izjavio da je uspeo da pobegne i dođe do svoje zgrade u Suvom Dolu, jer je ubrzao kada je počelo kamenovanje.

- Išao sam za Severnu Mitrovicu, prebacio sam ćerku autom i u povratku sam video grupu momaka na raskrsnici u blizini džamije u Suvom Dolu. Bilo je njih 6-7 i video sam da se saginju pa sam pretpostavio da se saginju za kamenje. Kada je počelo kamenovanje ubrzao sam i čuo lupanje kamenja o auto. Bar desetak kamenica su pogodila automobil. Bogu hvala nisam povređen - naveo je Blažić.

 

On je rekao da je bivši pripadnik Kosovske policije i da nikada ni sa kim nije imao problema.

- Devet godina živim u Suvom Dolu. Nikada nisam imao problema. Sada su me napali samo zato jer su primetili da je auto koji vozim "pasat" registarskih oznaka KG i ja sam siguran da su me zbog toga napali. Radio sam u policiji, išao sam po celom Kosovu i nikada nikom ništa nažao nisam uradio - kazao je Blažić.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije saopštila je povodom večerašnjeg kamenovanja vozila kojim je upravljao Saša Blažić u Suvom Dolu da činjenica da je on vozio automobil sa registarskim oznakama Kragujevca nedvosmisleno ukazuje da je napadnut jer je Srbin.

- To jasno ukazuje da kosovski policajci s juga, koji su bespravno raspoređeni u multietničkim sredinama na severu KiM, nisu tu da bi branili Albance, već da bi omogućili nesmetani napad na Srbe. Pre samo nekoliko dana u Suvom Dolu je pretučen dečak Lazar M, a juče je nepoznati Albanac ispalio više hitaca u vazduh. To pokazuje da su jedine mete i žrtve Srbi i da prisustvo pripadnika Kosovske policije stimulativno i ohrabrujuće deluje na albanske ekstremiste - navodi se u saopštenju, prenosi Kosovo Online.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar