Vesti > Srbija

ALBANAC pucao na DEČAKE dok su nosili BADNJAK: VAN ŽIVOTNE OPASNOSTI su, napadač UHAPŠEN

Jedan dečak je pogođen u šaku, a drugi u rame, u toku je transport dece u Kliničko bolnički centar u Gračanici

Izvor: K1info/telegraf.rs

06/01/2023 > 16:16

podeli vest:

ALBANAC pucao na DEČAKE dok su nosili BADNJAK: VAN ŽIVOTNE OPASNOSTI su, napadač UHAPŠEN
Foto: Youtube PrintScreen/Kosovo Online


Dvojica srpskih dečaka ranjeni su danas u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac, saopštila je Kancelarija za KiM.

Kako se navodi u saopštenju, rođaci S.S. (11) i M.S. (21) u trenutku napada su išli pored puta i nosili Badnjak kada je napadač na njih otvorio rafalnu paljbu.

Policija je navodno uhapsila napadača na srpske dečake, javlja Koha. Prema prvim informacijama, uhapšen je A. K. (33) i on je prebačen u Uroševac na ispitivanje.

Oni su zadobili prostrelne rane, jedan dečak je pogođen u šaku, a drugi u rame i, kako se navodi, "tek pukom srećom nisu stradali niti su životno ugroženi".

U toku je transport dece u Kliničko bolnički centar u Gračanici.

Iako je više očevidaca videlo registraciju vozila iz kog je pucano, lokalna policija je vozilo pustila.

Van životne opasnosti

Hirurg dr Božidar Odalović kaže da su dečaci stabilno i van životne opasnosti

- Nažalost ovde u ovim krajevima ni Božić, odnosno Badnje veče ne može da prođe kako bi trebalo, jer su oko 16 sati dovežena dva pacijenta iz Štrpca kolima Hitne pomoći sa ustrelnim ranama desnog ramena (dečak) i leve šake (mladić). Radi se o pacijentima 2001. godište koji ima ustrelnu ranu šake i 2011. godište sa ustrelnom povredom levog ramena -  kazao je Odalović I dodao:

- Radi se o teškim povredama. Oni su za sada stabilni, hirurški su obrađeni, hospitalizovani su i biće primenjene sve procedure koje se sprovode u ovakvim situacijama. Kod starijeg pacijenta urađena je hirurška intervencija. Izvađen je projektil iz desne šake starijem pacijentu. Kod drugog pacijenta je prostrelna rana, bez stanog tela u ramenu, biće hospitalizovan, bez oštećenja neurovaskularnih elemenata, tako da će i on biti praćen. Stabilno su i van životne opasnosti -rekao je Odalović.

Mališan zadržava suze

Stefan Stojanović (11) prevezen je u bolnicom sa prostrelnom ranom u predelu ramena.

Mališan je pokušavao hrabro da zadrži suze dok su ga doktori tešili da će biti sve uredu.

- Ne može ti sad niko ništa, sad si dobro -govorila mu je lekarka, dok je Stefan hrabro klimao glavom.

Kancelarija za KiM je zatražila hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice i poručila da će Kancelarija za KiM porodicama i povrrđenima pružiti svu neophodnu pomoć.

- Ovakav napad direktna je posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija koji svojim ponašanjem i potezima ohrabruje sve one koji žele srpsku krv, čak i na Božić - ocenjuje Kancelarija za KiM.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković nazvao je današnji oružani napad na dvojicu srpskih dečaka u Gotovuši kod Štrpca "pokušajem ubistva" i ocenio da je neko Srbima želeo da priredi "krvav Božić".

- Pokušaj ubistva dvojice srpskih dečaka u Gotovuši kod Štrpca. Na decu pucao Albanac, po kazivanju meštana, iz vozila u pokretu. Miloš i Stefan imaju prostrelne rane. Pucano je na njih dok su nosili badnjake. Neko je želeo da nam priredi krvav Božić - napisao je Petković na Twitteru.

Kancelarija za KiM je zatražila hitnu i odlučnu reakciju međunarodne zajednice i poručila da će Kancelarija za KiM porodicama i povređenima pružiti svu neophodnu pomoć.

 

 

Ostavite komentar

Sladja

Brz opravak deco nasa "Cuva Bog Srbina Svog"

07.01.2023 10:55