Vesti > Srbija

POPLAVE uzele danak i u NOVOJ VAROŠI, najugroženiji deca i stari

U mesnim zajednicama Božetići i Akmačići uvedena je vanredna situacija

Izvor: K1info/RINA

21/01/2023 > 07:06

podeli vest:

POPLAVE uzele danak i u NOVOJ VAROŠI, najugroženiji deca i stari
Foto: RINA


Poplave koje su pogodile Srbiju prethodnih dana nanele su dosta štete i na teritoriji opštine Nova Varoš jer su se izlili nabujali planinski potoci i rečice, potopivši nekoliko seoskih puteva, a voda je ušla i u pojedine stambene i pomoćne objekte.

Najkritičnije stanje tokom jučerašnjeg dana je bilo u toku Tisovice, gde su presečeni prilazni putevi, a meštani skoro potpuno odsečeni od sveta.

- Nabujala Tisovica nosila je sve pred sobom. U prekidu je lokalni put koji vodi ka Štitkovu. Svu raspoloživu mehanizaciju smo uputili na teren kako bi deonice što pre bile osposobljne, jer na tom području živi dosta dece i sarijih - rekao je za RINU Radosav Vasiljević, predsednik opštine Nova Varoš.

Usled izuzetno teških uslova u kojima je nemoguće normalno funkcionisati, u mesnim zajednicama Božetići i Akmačići uvedena je vanredna situacija.

- U Amzićima je takođe došlo do plavljenja putnih pravaca, u Bistrici se pokrenulo čak i kliziše. Poplavljene su u pojedine štale, ali i pdrumske prostorije na gradskom području - istakao je Vasiljević.

Loši vremenski uslovi otežavali su posao putarima, ali se očekuje da će se situacija normalizovati pre najavljenih snežnih padavina.

 

      

Ostavite komentar