Vesti > Srbija

Teška NOĆ BEZ GREJANJA čeka Prijepoljčane: POPLAVLJENA kotlarnica, a najavljene i nove KIŠE

U iščekivanju novih padavina, policija i pripadnici Sektora za vanredne situacije obezbeđuju nekoliko lokacija u centru Prijepolja

Izvor: K1info/Tanjug

19/01/2023 > 21:49

podeli vest:

Teška NOĆ BEZ GREJANJA čeka Prijepoljčane: POPLAVLJENA kotlarnica, a najavljene i nove KIŠE
Foto: Tanjug/prijepolje info portal


Posle obilnih padavina i poplava, Prijepolje očekuje neizvesna noć, jer su najavljene nove kiše. Pola grada ostalo je bez grejanja zato što je kotlarnica poplavljena, preneo je Prijepolje info portal.

U iščekivanju novih padavina, policija i pripadnici Sektora za vanredne situacije obezbeđuju nekoliko lokacija u centru Prijepolja, među kojima i viseći most na Limu, koji se trenutno nalazi na koti od 374 centimtara.

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić izjavio je ranije danas da su posle obilnih padavina koje su pogodile tu opštinu građani trenutno bezbedni i dodao da je neizbežno da poplave naprave štetu, ali da će se raditi na tome da se ona sanira.

Babić je podsetio da je situacija u Brodarevu i Zalugu najkritičnija, dodajući da je Ivanjsko polje poplavljeno, ali da na tom prostoru stanovništvo nije ugroženo.

On je za Tanjug naveo da su iz jedne kuće morali da se isele meštani koji trenutno borave kod rođaka. Stradala je Kotanjska ulica u naselju Begluci, gde se tokom noći i jutra izlila reka Seljašnica.

U Prijepoljskoj opštini poplavljeno je oko 100 domaćinstava i najugroženiji se evakuišu, dok se ostalima pomaže u skladu trenutnih mogućnosti, objavio je Prijepolje info portal.

Večeras je poplavljena područja obišao i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, gde je izjavio da su 16. januara razgovarali sa svim lokalnim samoupravama, sa građanima i da su obišli domaćinstva za koja su smatrali da mogu biti ugrožena. 

Gašić je u Novom Pazaru poručio da pripadnici Sektora za vanredne situacije, zajedno sa ostalim službama, čine sve da pomognu građanima da sačuvaju njihova domaćinstva pošto su obilne padavine prouzrokovale porast vodostaja i izlivanje reka, saopšteno je iz MUP.

 - Na sreću, u ovom delu Novog Pazara, reka je u koritu. Međutim, sve ono što je stiglo sa svih tih manjih bujičnih vodotokova je ogromna količina vode. Želim da se zahvalim gradonačelniku Novog Pazara, građanima i lokalnoj samoupravi koji su danas ovde celog dana zajedno sa Sektorom za vanredne situacije i „Srbijavodama“, kao i Vojsci Srbije koja je istog trenutka izašla da pomogne građanima da sačuvamo domaćinstva - poručio je ministar.

Kako je istakao, pripadnici Sektora za vanredne situacije danas su obavili 84 evakuacije i poručio da će pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica ostati na ovim područjima sve dok građani ne budu u potpunosti bezbedni.

- U ovom trenutku imamo šest spasilačkih specijalističkih timova za spasavanje i rad na vodi, koji u ovom trenutku rade pretragu za dva lica koje je bujica odnela. Imali smo 84 evakuacije danas iz 84 objekta, pet u Novom Pazaru, devet u Sjenici, 30 u Prijepolјu, 24 u Priboju i 16 u Brusu - naveo je on, dodajući da je to pregled situacije u ovom trenutku.

- Naravno, i dalјe nastavlјamo da radimo, 94 pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica su ovde u Novom Pazaru i ostaće i dalјe koliko je potrebno da bi građani bili bezbedni - rekao je ministar, dodaje se u saopštenju.

Usled obilnih padavina koje su prouzrokovale porast vodostaja i izlivanje reka i bujičnih potoka vanredna situacija proglašena je na teritoriji Novog Pazara, Prijepolјa, Tutina i Brusa, kao i na delu teritorije opštine Nova Varoš. 

Pripadnici Sektora za vanredne situacije koji su konstantno na terenu do sada su evakuisali 84 osobe, a u područjima ugroženim poplavama angažovani su timovi za crplјenje vode.

 

Ostavite komentar