Vesti > Srbija

Proglašena VANREDNA SITUACIJA u Prijepolju i Sjenici: Lim u porastu 20 CM na SAT

Došlo je do izlivanja u Brodarevu i naselju Zalug, Lim je u stalnom porastu

Izvor: K1info/Tanjug

18/01/2023 > 11:07 >> 12:25

podeli vest:

Proglašena VANREDNA SITUACIJA u Prijepolju i Sjenici: Lim u porastu 20 CM na SAT
Foto: Tanjug/Dragan Nikolić


Zbog povećanja vodostaja i izlivanja reka proglašena je vanredna situacija u Prijepolju i Sjenici. Izlila se reka Grabovica koja je poplavila oko 40 objekata u naselju Bukreš i šest objekata u centru grada kao i podrum jedne osnovne škole. Raste i vodostaj Ibra.

- Obilna kiša koja pada od sinoć na području severne Crne Gore i jugozapadne Srbije podigle su nivo Lima kod Prijepolja, koji je u porastu 20 centimetara na sat, zbog čega je proglašena vanredna situacija na teritoriji opštine Prijepolje, kazao je za Tanjug predsednik te opštine Vladimir Babić.

- Lim je u stalnom porastu i takav trend se očekuje tokom današnjeg dana. Zbog toga smo bili prinuđeni da proglasimo vanrednu situaciju na čitavoj teritoriji opštine Prijepolje. Došlo je do izlivanja u Brodarevu i naselju Zalug, na uobičajenim neuralgičnim tačkama. Štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanju i doneli smo odluku da se zatvore svi kafići na obali Lima, takođe zabranjen je prelaz preko visećeg mosta u Prijepolju, a, takođe, doneta je odluka da neće biti plivanja za časni krst na Bogojavljenje - kazao je Babić.

Foto: Tanjug/Dragan Nikolić

 

On je istakao da su džakovi sa peskom u naselju Šarampov dopunjeni i da je tokom čitave noći trajala akcija popunjavanja bedema.

Što se tiče opštine Priboj, za sada nije registrovano izlivanje, ali se zbog velikog dotoka vode po nalogu Republičkog štaba za vanredne situacije ispušta voda iz Potpećkog jezera.

- Štab je u stalnom zasedanju i obilazimo kritične tačke. Za sada nema ugroženih objekata i domaćinstava - rekao je načelnik štaba za vanredne situacije opštine Priboj Boris Mrdović.

 

Ostavite komentar