Vesti > Srbija

Novosadski DEDA MRAZ BAJKERI podelili POKLONE deci u Dečijoj bolnici, Sigurnoj kući i Svratištu

Dečijoj bolnici u Novom Sadu donirali su i pet inhalatora i pomoćne krevete za mame

Izvor: K1info/Tanjug

24/12/2022 > 17:52

podeli vest:

Novosadski DEDA MRAZ BAJKERI podelili POKLONE deci u Dečijoj bolnici, Sigurnoj kući i Svratištu
Foto: screenshot


Više od 100 članova novosadskih moto-klubova obišlo je mališane u novosadskoj Dečjoj bolnici, Sigurnoj dečjoj kući i Svratištu za decu ulice.

Posebna atrakcija bila je vožnja na motorima u deda-mraz odelima novosadskim bulevarima. Mališanima su podeljeni novogodišnji pokloni, a Dečjoj bolnici u Novom Sadu bajkeri su donirali pet inhalatora i pomoćne krevete za mame.

Motorista Slobodan Topalov kaže da su donacije sakupljene od članova udruženja, humanih pojedinaca i kompanija.

- Sve je počelo tako što smo saznali da je dete jednog od motorista bolesno i da se nalazi u bolnici na lečenju, pa smo želeli da ga obradujemo. Prvi put se sakupilo nekoliko bajkera, a sada nas bude i do stotinu - rekao je Topalov.

- Osećaj da ste deci koja se leče ili su u teškoj životnoj situaciji u svratištu ili u Sigurnoj kući pomogli i izmamili osmeh je neverovatan i svake godine srce nam je puno. Kupili smo i garderobu,obuću,sredstva za higijenu,a naravno nosimo i pun kombi slatkiša - rekao je on.

Doktor Dragan Šarac iz Dečje bolnice kaže da su se motoristi prvo konsultovali sa rukovodstvom dečje bolnice i saznali šta trenutno nedostaje, pa su to i kupili.

- Ovo je tradicionalna akcija i moto-mrazovi nas svake godine dirnu. Kao što vidite mališani izlaze na terase raduju se i ovo je velika sreća za njih - rekao je Šarac.

Novosadski motoristi prvi su u Srbiji pokrenuli ovu novogodisnju akciju, posle čega su to uradili i bajkeri u ostalim većim gradovima. Ove godine akcija beleži jubilej od dve decenije moto-mrazova.

 

 

Ostavite komentar