Vesti > Region

Dodik u Sakt Peterburgu: Stvoren je mit da su Srbi krivi za sve

Ozbiljna je uloga medija i propagande, medijski rat koji su Srbi izgubili 90-ih je kriv za sve, smatra srpski član Predsedništva BiH

Autor: Tanjug

16/06/2022 > 14:38

podeli vest:

Dodik u Sakt Peterburgu: Stvoren je mit da su Srbi krivi za sve
Foto: Tanjug


 

Srbi su izgubili medijski rat 90-ih godina i zato su postali globalni krivci, izjavio je danas srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Iskazavši zahvalnost Rusiji i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu što ima priliku da govori na ovom velikom međunarodnom skupu, Dodik je poručio da svet bez pravila ne može da funkcioniše i ukazao na visok stepen nepoverenja na svetu, prenela je RTRS.

- Ozbiljna je uloga medija i propagande. Mi to vidimo na Balkanu - rekao je Dodik.

On je dodao da je Zapad i dalje zatvoren i ne dozvoljava ništa, oduzima rusku privatnu imovinu, zatvara medije.

- Zamislite onda koliko je nama malima teško, kada neki trećerazredni zapadni diplomata dođe da se dokazuje kod nas - poručio je Dodik i dodao da samo naivni političari misle da te diplomate imaju neku moć.

Dodik je rekao i da na Balkanu ima ruskog uticaja, ali ne malignog, kako to ocenjuju zapadne zemlje.

- Balkan je sve ovo iskusio - snagu SAD, izlazak Velike Britanije iz EU koja želi da se vrati na scenu kao sila i na Balkanu preuzme određenu ulogu - rekao je Dodik.

On je istakao da Rusija nije bacala osiromašeni uranijum na Srbiju i Republiku Srpsku posredstvom NATO bombi.

On je naveo i da Zapad nikada nije prestao da ide prema Istoku, jer želi da ovlada resursima koje ima Rusija, ocenivši da su mnogi dolazili do Moskve, ali su tu slomili leđa.

- Taj isti zapadni svet odvojio je Kosovo i rekao da može biti država. Nije vodio računa o teritorijalnom integritetu Srbije, a sada priča o teritorijalnom integritetu Ukrajine. Taj svet, zbog pravila kojih više nema, ide u jednu vrstu destabilizacije za koju su potrebni lideri koji mogu da donose odluke - naglasio je Dodik.

Ostavite komentar