Vesti > Region

UKRAO SALAMU iz prodavnice, pa "Audijem A8" hteo da ZGAZI POLICAJCA - osuđen profesor iz Bjelovara

Profesor osuđen jer je pretio da će direktno primeniti silu i sprečio službeno lice u obavljanju posla

Izvor: K1info/telegraf.rs

23/11/2022 > 19:45

podeli vest:

UKRAO SALAMU iz prodavnice, pa "Audijem A8" hteo da ZGAZI POLICAJCA - osuđen profesor iz Bjelovara
Foto: Unsplash.com


Profesor gastronomije (60) krao je hranu u trgovačkom lancu u Bjelovaru, pa je potom skoro pregazio policajca koji je hteo da ga zaustavi na parkingu, piše Danica.hr.

Profesor se do supermarketa dovezao u skupocenom Audiju A8 vrednom barem 50.000 evra i potom napravio pravi rusvaj. U tom košmaru nekoliko ljudi je poprskano suzavcem, policajac je potegao oružje, a jedan pripadnik policije je bio skoro pregažen. I sve to zbog jedne salame i paketa dečje hrane.

Prema pravosnažnoj presudi koja je donesena ovih dana, njega je u Bjelovaru pre nekoliko godina čuvar prodavnice zatekao u krađi, pa je pobegao ispred policijskog službenika, seo u Audi A8 i upalio motor.

"Kada ga je policajac sustigao i stao ispred vozila rekao mu je da izađe, međutim, profesor je automobilom  krenuo prema njemu. Policajac je u cilju otklanjanja opasnosti izvadio službeni pištolj bez municije iz futrole i usmerio ga prema vozilu. Nakon toga se profesor vožnjom automobila unatrag vratio na parking mesto i potom ponovo vožnjom unapred krenuo prema policajcu, u čemu ga je zaustavilo vozilo druge policijske patrole", navodi se u presudi.

Foto: Pexels.com

 

U zapisu se navodi i da je profesor osuđen jer je "pretio da će direktno primeniti silu i sprečio službeno lice u obavljanju službene radnje koja je u okviru njenog ovlašćenja, a krivičnim delom je doveden u opasnost život ili telo službenog lica".

Profesor sa prebivalištem u Zagrebu i Kanadi priznao je krivicu.

Kako je ispričao čuvar, na videonadzoru uočio je čoveka kako otvara kutiju dečje hrane koju je potom stavio u torbu, a u unutrašnji džep jakne stavio je salamu.

- Kada je došao do blagajne, gde je platio nešto sitno artikala koje je kupio, predstavio sam mu se i zatražio da pođe sa mnom u kancelariju i pokaže ličnu kartu. Pozvao sam i policiju. Bio je izrazito nervozan i rekao da nema ličnu. Primetio sam da se primiče vratima, izgledalo je kao da će izaći te sam kolegi rekao da zaključa kancelariju i onemogući ga u begu. Međutim, lupio me u grudi i svi smo počeli da se guramo. U jednom trenutku kradljivac je izvukao suzavac kojim je poprskao sam sebe, mene i kolegu - ispričao je čuvar tokom istrage. 

- Doneli smo mu vode i papire da se obriše, a on je rekao da će me tužiti. Kada je došao sebi, podigao se i zbrisao. Policija ga je jedva zaustavila. Prišli su Audiju i zatražili od kradljivca da izađe napolje, što je on i učinio rekavši da je u automobilu tražio svoja dokumenta te da je prethodno u prodavnici bio napadnut, odnosno pretučen od strane trojice čuvara - zaključio je čuvar.

Profesor se tokom istrage branio kako nije ništa ukrao, a salamu je slučajno zaboravio u džepu, a osuđen je za napad na policajca. Dobio je godinu dana uslovnog zatvora, a presuda je odmah postala pravosnažna, piše Danica.hr.

 

 

 

Ostavite komentar