Vesti > Region

Poplave i nevreme u SPLITU i ŠIBENIKU - saobraćajnice pod VODOM, trajekti u prekidu

Obilna kiša i olujni vetar sručili su se na Hrvatsku. Ostrva odsečena od sveta

Izvor: K1info/telegraf.rs

22/11/2022 > 21:08

podeli vest:

Poplave i nevreme u SPLITU i ŠIBENIKU - saobraćajnice pod VODOM, trajekti u prekidu
Foto: Pixabay.com


Širom hrvatske obale Jadrana nastali su veliki problemi zbog obilne kiše i orkanskog vetra, problema ima i na ostrvima koja su odsečena jer su trajektne linije u prekidu.

More je potopilo terasu kafića u Splitu, i prelilo se gotovo do puta, javlja Dalmatinski portal.

Split i okolinu pogodilo je danas jako kišno nevreme, a zbog porasta nivoa mora usled niskog atmosferskog pritiska poplavljeni su putevi pa je ponegde bio otežan saobraćaj.

 

Zbog kiše koja pada od ponedeljka uveče poplavljeni su delovi Šibenika i druga mesta duž Šibeničke rivijere, a ponovo je najgore prošao stari deo grada Dolac, čiji se stanovnici godinama bore s poplavama posle svake obilnije kiše i nevremena.

Prema informacijama Centra 112 Šibensko-kninske županije, podigao se nivo mora, koje je poplavilo šibeničku rivu, prenosi Index.hr.

 

 

Olujno nevreme praćeno jakim jugom danas je zahvatilo i ostrvo Hvar. Plaže priobalnih mesta uglavnom su poplavljene. U prekidu je veliki broj trajektnih linija.

Zbog obilnih padavina nabujala je reka Cetina, koja se poslepodne izlila kod Omiša i poplavila deo starog grada, gde 20 vatrogasaca ispumpava vodu, izvestili su iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Omiša.

Visoki nivo mora poplavio je i centar Rovinja, a ništa manje problema nema ni u Poreču.

 

 

 

Ostavite komentar