Vesti > Region

Ubica TROJE DECE PRESUDIO SEBI u zatvoru - bio je osuđen na 50 godina

Za smrt svakog svog deteta pojedinačno je dobio po 27 godina što je objedinjeno u maksimalnu moguću kaznu od 50 godina.

Izvor: K1info/telegraf.rs

25/10/2022 > 19:19

podeli vest:

Ubica TROJE DECE PRESUDIO SEBI u zatvoru - bio je osuđen na 50 godina
Foto: Pixabay.com


Austrijski državljanin Harald Kopic, koji je ubio svoje troje dece, počinio je samoubistvo u zatvoru u Lepoglavi.

On je preminuo u vozilu Hitne pomoći koja je odmah reagovala po pozivu, saopšteno je u Ministarstvu pravosuđa.

Podsetimo, Harald Kopic je u junu nepravosnažno osuđen na 50 godina zatvora. U suđenju iza zatvorenih vrata, koje je isti dan počelo i završilo, Kopic je priznao krivicu za trostruko teško ubistvo.

Za smrt svakog svog deteta pojedinačno je dobio po 27 godina što je objedinjeno u maksimalnu moguću kaznu od 50 godina.

Podsetimo, reč je o užasu koji se dogodio 24. na 25. septembar 2021. godine kada su četvorogodišnji dečak i sedmogodišnji blizanci provodili uobičajeno veče s ocem dok je njihova majka, bivša Kopicova partnerka, bila na službenom putu te je ocu svoje dece s punim poverenjem ostavila mališane.

Foto: Freepik.com

 

Kopic im je priredio večeru. Svakom je pomogao potom da se istušira nakon čega im je dao da gledaju crtane filmove. Tad je već imao skovan bolestan plan čije će posledice zgroziti celu zemlju, a njega pretvoriti u oca monstruma.

Oko 22 sata otopio je 30 tableta Diazepama u netom pripremljeni topli kakao nakon čega je takav smrtonosni napitak ulio u dečje flašice na kojima su bila slova njihovih imena. S punim poverenjem dva sinčića i ćerkica su taj kakao nakrcan lekom popila, a Kopic je itekako bio svestan da će takav koktel za mališane biti poguban.

Deca su preminula od akutnog trovanja u dečjoj sobi, a neki od njih su usnuli čvrsto držeći u rukama plišane igračke s kojima su, najverojatnije, i inače odlazili na počinak. Njihova tela zatim je pokrio jorganom preko glave, nakon čega je Kopic odlučio da presudi i sebi nagutavši se tableta za spuštanje pritiska.

 

 

 

Ostavite komentar