Vesti > Region

Milatović: Rezultati izbora su ISTORIJSKI, jer je DPS konačno postala POLITIČKA PROŠLOST

Kandidat za grdonačelnika Podgorice je naglasio da su na jučerašnjim lokalnim izborima građani kaznili neke partije

Izvor: K1info/Tanjug

24/10/2022 > 19:23

podeli vest:

Milatović: Rezultati izbora su ISTORIJSKI, jer je DPS konačno postala POLITIČKA PROŠLOST
Foto: Printscreen/Tanjug


Kandidat za gradonačelčnika Podgorice Jakov Milatović danas je izjavio da su rezultati jučerašnjih izbora bili istorijski, jer je DPS konačno postala politička prošlost u Crnoj Gori.

Naveo je da je najveća bitka na jučerašnjim crnogorskim lokalnim izborima vođena u Podgorici, u kojoj je njegova politička opcija ostvarila izvanredan rezultat od oko 22 odsto.

- Ponosan sam na rezultate novoosnovanog Pokreta Evropa sad, ali oni su stigli kao posledica svega urađenog u prvoj demokratskoj vladi Crne Gore, zatim zbog programa razvoja za Podgoricu i druge gradove, kao i zbog tima hrabrih obrazovanih i pristojnih ljudi koji vole Crnu Goru - kazao je Milatović.

Dodao je da je sve to tako upravo zbog rezultata rada u prethodnoj 42. crnogorskoj vladi.

Kandidat za grdonačelnika Podgorice je naglasio da su građani kaznili neke partije, pre svega SNP i URA, koju su srušile prvu demokratrsku vladu i napravile manjinsku vladu sa DPS.

- U tom kontekstu, u ovim pregovorima juče smo pokazali političku širinu, pa iako je u Podgorici vlast moguća bez URA, pozvaćemo u nju i partiju tehničkog predsednika vlade. Tako ćemo građanima pokazati ozbiljnost i odgovornost i dodatno dati zamajac svim započetim političkim procesima, a tu mislim i na demokratski i ekonomski razvoj, kao i na normalizaciju svih odnosa sa zemljama u regionu, pre svega sa Srbijom, ali i sa BiH, Albanijom - istakao je Milatović.

Nepomenuo je da treba poštovati princip da u svim gradovima, gde to mogu, predstavnici anti-DPS koalicije daju gradonačelnike iz onih partija koje su osvojile najviše glasova.

- Recimo, u Podgorici je to Pokret Evropa sad, u Pljevljima Demokratski front, u Kolašinu Demokrate i to je ono zašta se mi javno zalažemo - kazao je Milatović.

Dodao je da će do kraja sedmice poslati pozive za pregovore i nada se da će oni početi uskoro.

- U 14 gradova glasalo je oko dve trećine građana, pa je ovo jedan dobar reprezent za parlamenatrne izbore koji nas čekaju i jedini izlaz iz trenutne političke krize u kojoj se Crna Gora nalazi - poručio je jedan od lidera Pokreta Evropa sad.

 

 

 

Ostavite komentar