Vesti > Region

Hrvatska policija PRONAŠLA 30 kilograma KOKAINA u kutijama sa BANANAMA

Droga je nađena u skladištu voća i povrća, a pronašli su je radnici

Izvor: K1info/telegraf.rs

19/10/2022 > 21:14

podeli vest:

Hrvatska policija PRONAŠLA 30 kilograma KOKAINA u kutijama sa BANANAMA
Foto: Pixabay.com


Na području Vinkovaca pre nešto manje od nedelju dana pronađeno je oko 30 kilograma kokaina u kutijama sa bananama u skladištu jednog trgovačkog lanca u Hrvatskoj.

Kako prenosi Index pozivajući se na svoja saznanja, reč je o skladištu voća i povrća, a kokain su u paketima pronašli radnici i pretpostavlja se da je tu završio slučajno.

Zapleni su prisustvovali i policajci sa dugim cevima.

Pronalazak kokaina u paketima banana u skladištu očigledno je deo velike policijske akcije koja se sprovodi u Slavoniji i u kojoj je uhapšeno najmanje tridesetak osumnjičenih iz tri organizovane kriminalne grupe koje su se bavile preprodajom droge i duvana.

Kako nezvanično saznaje Index, današnja brojna hapšenja su usledila pošto je juče uhapšen jedan od članova kriminalne grupe.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović danas nije želeo da potvrdi da je zaplenjen kokain skriven u bananama, barem ne direktno.

- Kada govorimo o zločinačkim udruženjima, policijskim akcijama i pretragama te hapšenjima, uz ono što je temeljni cilj, uvek se pronađe još nešto. Kada je u pitanju droga, nađe se oružje i novac - rekao je.

Božinović je dodao da Hrvatska ima takav položaj da ju je teško zaobići, kako turistima, tako i krijumčarima.

- Ako imate balkanski kartel koji drži više od 50 odsto tržišta kokaina u Evropi, teško da nešto s Balkana može da dođe na Zapad a da ne pređe preko teritorije Hrvatske - rekao je Božinović.

U Hrvatskoj su dosad više puta pronađene veće količine kokaina u paketima banana, prema pravilu na jugu zemlje.

 

 

 

Ostavite komentar