Vesti > Region

DODIKOV SNSD na sudu: Opozicija podnela KRIVIČNU PRIJAVU, a to je tek POČETAK

Jelena Trivić kaže da je u igri i ponavljanje izbora za predsednika Republike Srpske

Izvor: K1info/Tanjug

14/10/2022 > 15:19

podeli vest:

DODIKOV SNSD na sudu: Opozicija podnela KRIVIČNU PRIJAVU, a to je tek POČETAK
Foto: Tanjug/AP


Predstavnici PDP-a, SDS-a i Liste za pravdu i red - Nebojša Vukanović predali su danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka krivične prijave protiv SNSD-a i N. N. lica zbog, kako tvrde, izborne krađe.

Potpredsednik PDP-a Jelena Trivić navela je da je reč o "manjoj krivičnoj prijavi" koja se odnosi na SNSD i N. N. lica koja se vide na određenim video-snimcima.

- Želim da najavim jednu, uslovno rečeno, veliku prijavu koja će obuhvatiti nekoliko stotina ljudi koji su učestvovali u organizovanoj i sprovedenoj nameri izborne pljačke. To će biti predato institucijama sledeće sedmice - rekla je Trivićeva novinarima.

Na novinarsko pitanje da li je opcija ponavljanje izbora za predsednika Republike Srpske, Trivićeva je odgovorila potvrdno.

Funkcioner SDS-a Nedeljko Glamočak pozvao je Republičko javno tužilaštvo i Okružno javno tužilaštvo Banjaluka da rade svoj posao.

Lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović smatra da rezultat opštih izbora koji se želi prikazati nema veze sa stvarnom voljom građana.

 

 

 

Ostavite komentar