Vesti > Region

Ponovo se BROJE GLASOVI za PREDSEDNIKA RS, Dodik najavljuje TUŽBU

Imali smo materijalne dokaze i video materijale gde je nesumnjivo taj proces kontaminiran da nije moguće dati rezultate izbora, kažu u CIK-u

Izvor: K1info/Tanjug

10/10/2022 > 15:48 >> 16:13

podeli vest:

Ponovo se BROJE GLASOVI za PREDSEDNIKA RS, Dodik najavljuje TUŽBU
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/Zoran Žestić


Na hitnoj sednici Centralne izborne komisije BiH doneta je odluka o ponovnom prebrojavanju glasačkih listića za predsednika Republike Srpske zbog neregularnosti i matematičkih nelogičnosti, rekli su u CIK-u.

Predsednik CIK-a Suad Arnautović rekao je da je jutros održan kolegijum na kojem je komisija razmotrila primedbe i prigovore na tok izbornog procesa u Republici Srpskoj za predsednika i potpredsednika Republike Srpske, preneo je RTRS.

- Imali smo materijalne dokaze i video materijale gde je nesumnjivo taj proces kontaminiran da nije moguće dati rezultate izbora. CIK je odlučio izdati naredbu: CIK po službenoj dužnosti glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši otvaranje vreća i prebroji glasačke listiće ponovo i listiće u Brčko Distriktu za predsednika Srpske - rekao je Arnautović.

Za ovakvu odluku glasalo je šest članova CIK-a, dok je protiv bio jedino Vlado Rogić.

Kandidat za predsednika Republike Srpske i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je danas da odlukom o ponovnom prebrojavanju glasačkih listića za predsednika RS Centralna izborna Komisija BiH ne poštuje zakon, prenosi RTRS.

Zbog nepoštovanja zakona Dodik je najavio tužbu, rekavši da je "odluka CIK-a politički motivisana".

Na osnovu 98,03 odsto obrađenih biračkih mesta, kandidat SNSD-a Milorad Dodik vodi sa 291.915 glasova ili 48,14 odsto, dok Jelena Trivić iz PDP-a ima 262.969 glasova ili 43,37 odsto.

I Dodik i Trivić su proglasili pobedu na izborima.

 

 

 

Ostavite komentar