Vesti > Region

Amerikanci presekli BOSANSKI ČVOR: Opšti izbori bili FER I SLOBODNI

Prema nepotpunim rezultatima, Milorad Dodik vodi u odnosu na Jelenu Trivić za 28.000 glasova

Izvor: K1info/Tanjug

07/10/2022 > 18:09

podeli vest:

Amerikanci presekli BOSANSKI ČVOR: Opšti izbori bili FER I SLOBODNI
Foto: Tanjug/AP


Izvršni direktor Saveta za nacionalnu politiku iz SAD Robert Mekjuen smatra da su opšti izbori u BiH bili u velikoj meri slobodni i fer, sa čime je saglasna i međunarodna zajednica, bez obzira na proteste dve najveće opozicione partije u Republici Srpskoj, SDS i PDP.

- Svi treba da čekaju zvanične rezultate izbora. Ovde smo da proslavimo pobedničke rezultate naših prijatelja, jer vidimo da i u svetu pobeđuju političke snage kao što su u Republici Srpskoj. To su antiglobalističke političke snage - rekao je Mekjuen u izjavi za Srnu nakon što je razgovarao sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

On je istakao da je globalistički sistem naneo mnogo štete u svetu i zato su ove snage u padu.

- Zato naš antiglobalistički pokret raste i ima snagu i sigurno da ćemo nastaviti u ovome pravcu. Drago mi je da sam ponovo među prijateljima u Banjaluci i Republici Srpskoj čije rukovodstvo deli naše vrednosti i viđenje budućnosti - rekao je Mekjuen.

On kaže da je Dodik veliki borac za slobodu naroda koji moraju živeti samostalno, a ne neko da im sa strane uređuje živote.

- Puno toga zajedničkog imamo što čini prijateljstvo jakim i zato sam veoma ponosan - rekao je Mekjuen.

Prema nepotpunim rezultatima Opštih izbora u BiH Dodik, kandidat SNSD za predsednika Srpske, u prednosti je u odnosu na protivkandidatkinju opozicije Jelenu Trivić za 28.000 glasova.

 

 

 

Ostavite komentar