Vesti > Region

REPUBLIKA SRPSKA NA NOGAMA! Stižu građani iz svih gradova, miting kao podrška očuvanju institucija u Republici Srpskoj!

Građani iz cele Republike Srpske krenuli su u Banjaluku na Trg Krajine na veliki narodni miting "Srpska te zove"

Izvor: K1info

Autor: Nestorović Ognjen

18/04/2024 > 14:16

podeli vest:

REPUBLIKA SRPSKA NA NOGAMA! Stižu građani iz svih gradova, miting kao podrška očuvanju institucija u Republici Srpskoj!
Foto: Shutterstock/ATA Images


Autobusi stižu iz Trebinja, Bratunca, Vlasenice...Oko 350 Vlaseničana organizovano je krenulo u Banjaluku na Trg Krajine, da podrže skup "Srpska te zove".

Jutros su krenuli i građani Bratunca, kao i Trebinja. Četiri autobusa krenula su iz kruga bivše kasarne iz Trebinja. Među putnicima nekadašnji borci, ratni vojni invalidi, omladina, ali i penzioneri. Nije im, kažu, teško putovati osam sati u jednom pravcu jer "Srpska zove“.

Sa građanima je i gradonačelnik Mirko Ćurić, a građani nose transparente "Trebinjci brane otadžbinu". Članovi boračkih udruženja i organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata i drugi građani Zvornika krenuli su u Banjaluku na veliki miting "Srpska te zove". Sa Autobuske stanice Zvornik krenulo je 12 autobusa i veliki broj automobila. Sa Zvorničanima su krenuli i gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović i Miloš Tomić.

Foto: Shutterstock

 

Siniša Vidović, zamenik predsednika Ujedinjene Srpske, oglasio se povodom  mitinga "Srpska te zove" koji će se održati danas u Banjaluci.

-Svaki Srbin i patriota koji ima osjećaj za Republiku Srpsku biće danas sa svima nama na mitingu u 18 časova. Oni koji neće doći pokazuju da su isti kao i oni koji 1992. Nisu imali osjećaj da se oštre noževi protiv srpskog naroda, nego su se ponašali u skladu sa bratstvom i jedinstvom. Tada su  zatvorili oči i pred onim što nam se dešavalo u istoriji ranije poput Jasenovca i drugih stratišta i pred očiglednim zlom koje nam se spremalo,- rekao je Vidović.

Foto: Shutterstock/Facebook printscreen

 

On je naglasio da smo  1992. slušali one koji nisu bili spremni da se odupru zlu  danas ne bi bilo Republike Srpske. 

-Oni koji ne podržavaju današnje proteste pokazuju da ne razumiju ni regionalne procese ni one unutar BiH, - zaključio je Vidović.

-Pozivam sve Srbe, sve ljude patriote da nam se pridruže na mitingu danas u 18 časova na Trgu Krajine,- pozvao je na podršku mitingu.

Podsećamo, za danas u  18h na Trgu Krajine u  Banjaluci zakazan je miting podrške  koji treba dati snagu institucijama Srpske koje se bore da sačuvaju Republiku  Srpsku.

Ostavite komentar