Vesti > Region

ŠOK VEST IZ HRVATSKE! ZORAN MILANOVIĆ dao OSTAVKU, predsednik postaje ŠKORO!

Zovite me anemijom jer ću popiti Plenkoviću krv, rekao je Milanović

Izvor: K1info/index.hr

01/04/2024 > 11:15

podeli vest:

ŠOK VEST IZ HRVATSKE! ZORAN MILANOVIĆ dao OSTAVKU, predsednik postaje ŠKORO!
Foto: K1info/Shutterstock/Wikipedia


Zoran Milanović iznenada je podneo ostavku na mesto predsednika.

Miroslav Škoro će postati predsednik, sasvim neočekivanim preokretom. Milanović, koji je do sada tvrdio da nema nameru da podnese ostavku, podneo je večeras, neočekivanim manevrom, ostavku predsedniku Ustavnog suda Miroslavu Šeparoviću.

Kako pišu hrvatski mediji, iz dobro obaveštenih izvora, on je podneo ostavku kako bi aktivno učestvovao u predizbornoj kampanji i suočio se sa Plenkovićem.

Još više od Milanovićeve ostavke iznenađuje činjenica da će funkciju predsednika do vanrednih predsedničkih izbora preuzeti nezavisni poslanik Miroslav Škoro. Naime, Škoro preuzima funkciju predsjednika države jer je predsjednik parlamenta Gordan Jandroković, ali i svi potpredsjednici su kandidati na već definisanim izbornim listama, što znači da ne mogu biti v.d. .

U tim okolnostima, potvrđeno je, Ustavni sud je usvojio tumačenje po kome dužnost predsednika preuzima poslednji razrešeni potpredsednik parlamenta. To je Škoro, pa je Ustavni sud odlučio da on privremeno preuzme dužnost predsednika države.

- Miroslav Škoro je arheološkim iskopavanjima iskopan ispod tri sloja Jandrokovićevog lika i šest slojeva potpredsjednika Sabora HDZ-a. Dva sloja ispod našli smo i njegovu muzičku karijeru - kaže nam izvor upoznat sa situacijom.

Foto: Tanjug/AP

 

Hrvatski mediji pišu da je bio gotovo iznenađen kada je otkrio da se i dalje bavi politikom.

- Primopredaju dužnosti smo obavili na brzinu. Naime, Škori je žurilo da nastupi na Danu opštine Komletinci i na otvaranju renoviranog društvenog doma u Podbablju. Kasno je saznao da je postao predsednik - Nikola Jelić iz kabineta sada bivšeg predsednika Milanović rekao je za Index.

I Škoro je potvrdio ovu vest. 

- Da, ja sam predsednik. Iskoristiću kandidaturu da promovišem svoju novu turneju. Sve poštujem, uživam u onome što imam - rekao je Škoro za Index. 

Kako piše ovaj portal,  jedan od prvih poteza novog predsednika biti ukidanje zvaničnog hora koji dočekuje strane državnike.

Milanović je otkrio i svoje dalje planove:

- Zovite me anemijom jer ću popiti Plenkovićevo malo krvi što mu je ostalo - rekao je Milanović, koji uskršnje praznike provodi u kafanama u Dalmatinskoj zagori, gde bi trebalo da nauči nove šarene psovke i uvrede neophodne za nastavak kampanje.

Ostavite komentar