Vesti > Region

JEZIVO UBISTVO POZNATOG DOKTORA u Skoplju! Njegovo beživotno telo pronađeno je u automobilu

On je pronađen ispred poliklinike brutalno ubijen

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

22/03/2024 > 13:44

podeli vest:

JEZIVO UBISTVO POZNATOG DOKTORA u Skoplju! Njegovo beživotno telo pronađeno je u automobilu
Foto: Shutterstock


U blizini skopske poliklinike Železara mrtav je pronađen porodični lekar Aco Trpovski, potvrdio je za skopske medije direktor ove zdravstvene ustanove Aleksandar Veljanovski.

Telo lekara je pronađeno sinoć oko 23 sata u automobilu sa ubodnim ranama po telu. Trpovski je imao 67 godina i bavio se privatnom praksom. Predsednica Udruženja privatnih porodičnih lekara dr Lilija Čolakova Dervišova rekla je za skopski "Sloboden pećat" da je reč o vrhunskom lekaru, sa ogromnim iskustvom i da je cela lekarska struka u šoku zbog ove tragedije.

Iz MUP-a je saopšteno da je A.T. (67) iz Skoplja zatečen sa ubodnim ranama u svom vozilu marke "kia" na parkingu ispred pomenute poliklinike. Pronašli su ga, kažu, sinovi, koji su pošli da ga traže pošto se nije vratio posle posla kući.

Policija preduzimam sve mere za rasvetljavanje ovog slučaja, a iz Osnovnog javnog tužilaštva u Skoplju kažu da je na licu mesta izvršen uviđaj i da je naložena obdukcija. Iz Lekarske komore su najoštrije osudili ubistvo lekara i istakli da se nijedna vrsta nasilja u društvu ne sme tolerisati, jer nasilje nije odgovarajući način rešavanja problema.

- Ističemo javni zahtev da nadležne institucije hitno postupe po ovom slučaju i preduzmu sve neophodne mere da se utvrde okolnosti pod kojima se događaj desio i da se, shodno tome, pronađe i sankcioniše počinilac", navodi se u saopštenju Lekarske komore, preneli su skopski mediji.

Ostavite komentar