Vesti > Region

CRNA GORA ĆE MU SUDITI! Izručen SRBIN, osumnjičen za KOPANJE TUNELA ispod Višeg suda

U kopanju tunela ispod Višeg suda u Podgorici, učestvovali su Veljko Marković, Milan Marković, Dejan Jovanović i Vladimir Erić

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

20/03/2024 > 17:14

podeli vest:

CRNA GORA ĆE MU SUDITI! Izručen SRBIN, osumnjičen za KOPANJE TUNELA ispod Višeg suda
Foto: Printscreen Facebook/Dritan Abazović


Jedan od osumnjičenih da je deo grupe koja je prokopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici Vladimir Erić izručen je danas iz Švedske Crnoj Gori. Erić je doveden na saslušanje u podgoričko Osnovno državno tužilaštvo.

Erić je izručen Crnoj Gori po međunarodnoj poternici, koju je raspisao NCB Interpol Podgorica. Uhapšen je 13. oktobra prošle godine na aerodromu u Stokholmu dok je pokušavao da se ukrca na let za Beograd, preneo je portal RTCG.

U kopanju tunela ispod Višeg suda u Podgorici, učestvovali su, kako je ranije saopštila crnogorska policija, Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi državljani Srbije.

Osim Erića, ostali osumnjičeni još izmiču organima pravde. Paralelno je uhapšena i grupa crnogorskih državljana, koji su okrivljeni za logistiku i pomaganje učiniocima nakon izvršenja krivičnog dela.

Međutim, svi oni su oslobođeni odlukama crnogorskog Vrhovnog suda. Nalogodavci, finansijeri, ali i motivi za kopanje tunela, još nisu poznati. Popis nije završen ni šest meseci nakon provale, a zasad se zna da su ukradeni pištolji, droga, mobilni telefoni.

Ostavite komentar