Vesti > Region

SUSRET DODIKA I PUTINA na jednom VAŽNOM TAKMIČENJU! Ovo su detalji TOG razgovora!

Dodik je rekao da bi Šmit da može već sutra ukinuo Republiku Srpsku

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

21/02/2024 > 17:28

podeli vest:

SUSRET DODIKA I PUTINA na jednom VAŽNOM TAKMIČENJU! Ovo su detalji TOG razgovora!
Foto: Tanjug/AP Photo/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo


Kremlj je saopštio danas da se predsednik Rusije Vladimir Putin sastao u Kazanju sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Uz fotografiju susreta objavljene su izjave Putina i Dodika.

Navodi se da je Putin, između ostalog, Dodiku zahvalio što je prihvatio poziv Moskve i došao kao počasni gost na otvaranje tako zanimljivog i veoma popularnog takmičenja kao što su "Igre budućnosti".

- Predstavnici rukovodstva Republike Srpske redovno sarađuju sa nama u raznim oblastima. Siguran sam da će i ova Vaša poseta biti od koristi, moći ćemo da iskoristimo vreme da razgovaramo o bilateralnim odnosima u nizu oblasti - rekao je Putin u razgovoru sa Dodikom.

Putin je, dodaje se, zahvalio Dodiku na tome što Republika Srpska održava redovne odnose sa Rusijom i podržava mnoge njihove inicijative.

- Naši odnosi sa Republikom Srpskom su odavno uspostavljeni i apsolutno su konstruktivni. Veoma smo zadovoljni urađenim. Zaista se nadam da će se u našim odnosima učiniti još više - rekao je šef ruske države.

Dodik je, navodi se, zahvalio Putinu na pozivu i istakao da mu je čast što je u Kazanju i što može ponovo da ga sretne.

- Zaista, potvrđujem dobre odnose koje Republika Srpska gradi i razvija sa ruskom državom, prvenstveno zahvaljujući Vama - rekao je Dodik.

Foto: Tanjug/AP Photo/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin Pool Photo

 

Naravno, istakao je, da mu je drago to što Putin razume tešku situaciju u kojoj se nalazi Republika Srpska.

- Nedavno ste u svom godišnjem obraćanju posebno istakli da razumete odnose koje tamo imamo. Oni su veoma složeni, nisu laki, ti odnosi su zaista veoma složeni.Dodatno ih komplikuje činjenica da smo i dalje pod protektoratom Zapada, da smo pod uslovima međunarodne intervencije – pre svega Zapada - rekao je Dodik, saopšteno je na zvaničnoj internet stranici ruskog predsednika.

Predsednik Srpske je govorio i o Kristijanu Šmitu, za kojeg je rekao da je nemački državljanin koji nameće odluke iako nije imenovan u Savetu bezbednosti UN za visokog predstavnika u BiH.

- Da su mu data ovlašćenja, on bi definitivno ukinuo Republiku Srpsku - rekao je, između ostalog, Dodik.

 

Ostavite komentar