Vesti > Region

Šta je sa omladinom? Šuman UBIO Farisa jednim hicem u prsa, BRUTALNA LIKVIDACIJA koja je šokirala celu BiH

Pritvor počiniocu je predložen zbog opasnosti od bekstva, jer bi sa slobode mogao da utiče na svedoke, prikriva dokaze...

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

01/02/2024 > 09:33

podeli vest:

Šta je sa omladinom? Šuman UBIO Farisa jednim hicem u prsa, BRUTALNA LIKVIDACIJA koja je šokirala celu BiH
Foto: Freepik.com/Wikipedia/društvene mreže


Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomesečnog pritvora osumnjičenom Ademu Šumanu zbog krivičnog dela ubistvo iz nehata i nasilničkog ponašanja.

Sve su znali

To je brutalna likvidacija koja je šokirala celu BiH, a ubijen je 19-godišnji Faris Pendek, učenik Pete sarajevske gimnazije, dok su dvojica njegovih prijatelja pretučena.

Pritvor Šumanu je predložen zbog opasnosti od bekstva, odnosno da bi, ako se nalazi na slobodi, mogao da utiče na svedoke, prikriva dokaze, kao i zbog opasnosti da bi boravak osumnjičenog na slobodi mogao da izazove uznemiravanje javnosti.

Jednomesečni pritvor je predložen i za Mersima Saljevića i Elmedina Gradišića, Šumanove pomagače. Oni su osumnjičeni za krivično delo pomaganje učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Saznajemo da su Saljević i Gradišić skrivali Šuman u zeničkom kraju. Tek kada je raspisana potraga, Šuman je odlučio da se preda policiji.

Ubistvo se dogodilo, podsećamo, u nedelju u 23.30 sati u sarajevskom naselju Otoka, a trebalo je više od osam sati da Uprava policije MUP-a KS obavesti javnost da se radi o pucnjavi i ubistvu mladića. Da stvar bude gora, ministar Admir Katica je kao objašnjenje naveo tajnost istrage!?

Prema nezvaničnim informacijama, ubistvu je prethodio saobraćajni nesporazum na raskrsnici VII Transverzalne ulice i Bulevara Meše Selimovića. Međutim, "Avaz" je saznao da je Faris Pendek ubijen jednim metkom, i da je pogođen u grudi. Bio je na zadnjem sedištu Citroena, iza suvozača, kada je Šuman pucao iz pištolja. Metak ga je pogodio ispod ruke i poginuo.

Bio u Mercedesu

Inače, Šuman je u vozilo u kojem su bile četiri osobe ispalio samo jedan metak koji je pogodio nesrećnog Pendeka.

Saznajemo da je Šuman posle pucnjave izašao iz mercedesa i drškom pištolja pretukao Farisove prijatelje, koji su bili u automobilu sa njim, pokazujući svoje nasilno lice.

Sahranjen u Vlakovi, tužan oproštaj od drugova

Sahrana 19-godišnjeg Farisa Pendeka, koji je ubijen u sarajevskom naselju Otoka, obavljen je juče na gradskom groblju Vlakovo.

Sahrani je prisustvovao veliki broj njegovih prijatelja, članova porodice i Sarajlija. Tu su bili i njegovi drugari iz Pete gimnazije.

Ostavite komentar