Vesti > Region

Dodik poklonio zlatnike 25 BEBA rođenih na 9. januar: DECA su budućnost i SIMBOL SLOBODE

Dodik je podsetio da je Rusija prošle godine postala najveći investitor u BiH i da u razgovorima sa Putinom "ne igra ulogu prosjaka"

Izvor: K1info/Tanjug

10/01/2024 > 13:17

podeli vest:

Dodik poklonio zlatnike 25 BEBA rođenih na 9. januar: DECA su budućnost i SIMBOL SLOBODE
Foto: ATA Images


Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je povodom obeležavanja  Dana Republike Srpske darovao zlatnikom 25 beba rođenih na 9. januar, i čestitao ponosnim roditeljima koji su dobili prinove.

Dodik je poručio da je s radošću primio ove lepe vesti, i izrazio nadu da će, kako je naveo, zajedno svedočiti sve većem broju rođene dece u Srpskoj.

- Raduje me da imam priliku da kao predsednik Republike darujem sve bebe rođene na Dan Republike Srpske kako bi od dana rođenja naša deca osetila radost ovog velikog dana. Deca su naše najveće bogatstvo, budućnost i simbol slobode - naveo je Dodik, saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike Srpske.

Republika Srpska je na inicijativu Dodika uvela praksu dodele zlatnika bebama rođenim 9. januara.

Juče je u bolnicama širom Srpske rođeno 25 beba - 10 devojčica i 15 dečaka.

Zlatnike će roditeljima beba danas uručiti direktori bolnica, stoji u saopštenju iz Kabineta Dodika dostavjenom Tanjugu.

Ranije danas, Dodik je izjavio da je već dobro poznato da je Rusija istorijski saveznik Srpske i da on podržava činjenicu da Ruska Federacija pokušava da u ovom vremenu održi svoj suverenitet.

Foto: ATA Images

 

Dodik je ruskog predsednika Vladimira Putina u intervjuu za Glas Evrope opisao kao "svetskog lidera i nadu u globalni mir na globalnom nivou".

- Podržavam to što Ruska Federacija, uprkos svim napadima, pokušava da održi pravno postojanje, protiv svih pokušaja Zapada. Bio sam na konferenciji u Minhenu kada se gospodin Putin obratio prisutnima, ali ga nisu shvatili ozbiljno. Drago mi je što Rusija nije podlegla sankcijama zbog napora Zapada da razbije države na pet nezavisnih republika koje su upravljale i sticale prirodne resurse - naveo je Dodik.

Foto: ATA Images

 

Dodik je podsetio da je Rusija prošle godine postala najveći investitor u BiH i da u razgovorima sa Putinom "ne igra ulogu prosjaka".

- Kada komuniciram sa Putinom, ne igram ulogu prosjaka. Ponosan sam što imam mogućnost da razgovaram sa gospodinom Putinom. U poslednjih 20 godina nema svetskog lidera sa kojim se nisam sastao - sa (nekadašnjim predsednikom SAD Bilom) Klintonom i mnogim drugim liderima. Gospodin Putin je snažan lider i prati svoja uverenja. Verujem da je ruski narod veoma srećan da ima takvog predsednika. Da nije bilo Putina, Rusija ne bi preživela. Zato ga Zapad ne voli - istakao je Dodik.

Predsednik Srpske naveo je da Putin nikada ništa nije tražio od bilo koga, ali je pokazao razumevanje, te oduvek govorio da je neophodno da se održi mir u regionu. Nikada nije tražio bilo šta od Republike Srpske, dodao je predsednik Srpske.

- U to vreme, kada dođete na Zapad, oni vam odmah uvrću ruke. Putin je, u pravom smislu te reči, moj prijatelj i drug. On je i prijatelj Evrope, jer želi da komunicira - rekao je Dodik.

U prilog tome, Dodik je podsetio da je Putin dao Nemačkoj jeftin gas, kako bi mogla da napreduje, a brojne tehnologije iz Nemačke korišćene su u Rusiji, ali da je "jednog dana na vlast došla Angela Merkel i rekla da ne želi takvu saradnju".

- Rusija ima istorijsku ulogu da spasi slobodan svet i da slavi pobedu Vladimira Putina na predstojećim predsedničkim izborima. Ako mogu da pošaljem takvu poruku, pozivam Ruse da glasaju za Putina - rekao je Dodik, prenela je RTRS.
 

Ostavite komentar