Vesti > Region

SASLUŠAN OSUMNJIČNI: ZAPALIO ZASTAVU Srpske, snimao telefonom, pa "okačio" na DRUŠTVENE MREŽE?

To se dogodilo na dan obeležavanja Dana Republike Srpske, 9. januara

Izvor: K1info/Tanjug

17/01/2024 > 14:49

podeli vest:

SASLUŠAN OSUMNJIČNI: ZAPALIO ZASTAVU Srpske, snimao telefonom, pa "okačio" na DRUŠTVENE MREŽE?
Foto: Pixabay.com


Muškarac  H.S. (24) ispitan je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa paljenjem zastave Republike Srpske u Zenici na dan obeležavanja 9. januara, Dana Republike Srpske, potvrđeno je banjalučkim Nezavisnim novinama.

Iz Uprave policije MUP-a ZDK rečeno je da je 8. januara Policijskoj upravi I, Policijskoj stanici Centar, najavljen Patriotski skup koji je održan 9. januara u večernjim satima.

Tokom ovog skupa, oko 20.30 sati, na platou ispred istočne strane stadiona Bilino polje zapaljena je zastava Srpske, što je snimano mobilnim telefonom,  a zatim je objavljeno na društvenim mrežama, što je uznemirilo javnost.

Kako navode iz zenički policije, zbog sumnje da to sadrži obeležja krivičnog dela "Izazivanje narodnosne, rasne i verske mržnje, razdora ili netrpeljivosti", pripadnici Odseka kirminalističke policije, Policijske uprave I su pod nadzorom dežurnog Kantonalnog tužioca preduzeli mere i radnje na rasvetljavanju i dokumentovanju krivičnog dela.

- Posle prikupljenih operativnih saznanja, u službenim prostorijama Odseka kriminalističke policije Policijske uprave I saslušani su organizatori skupa, kao i svedoci predmetnog događaja, kada se došlo do saznanja da se u vezu sa tim može dovesti H.S., rođen 2000. godine u Zenici,  te je isti ispitan na okolnosti počinjenog krivičnog dela - rekao je Nezavisnim porptparol Uprave policije MUP ZDK Samir Valentić.

Valentić je dodao da će po kompletiranju dokumentacije Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona bit će dostavljen  izveštaj o preduzetim merama i radnjama.
 

Ostavite komentar