Vesti > Region

JAK ZEMLJOTRES u BiH: ČETVORO POVREĐENIH u bolnici, osetio se i u SRBIJI

Evropski mediteranski seizmološki zavod (EMSC) je na svom sajtu objavio da je potres bio jačine 5,2 stepena

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Katarina Milanović

31/12/2023 > 08:15

podeli vest:

JAK ZEMLJOTRES u BiH: ČETVORO POVREĐENIH u bolnici, osetio se i u SRBIJI
Foto: Shutterstock


Zemljotres jačine 5,5 stepeni po Rihteru pogodio je večeras Bosnu i Hercegovinu, javlja Rojters.

Evropski mediteranski seizmološki zavod (EMSC) je na svom sajtu objavio da je potres bio jačine 5,2 stepena.

Potres se osetio i u nekim delovima Srbije, sudeći po dijagramu EMSC. Epicentar je bio na dubini od devet kilometara, na oko 15 kilometara severozapadno od Zenice. Zasad nema podataka o eventualnoj materijalnoj šteti.

Nešto ranije, oko 18 časova, zemljotres jačine 3,0 stepena po Rihterovoj skali, registrovan je u Republici Srpskoj, s epicentrom u Banjaluci.

U jakom zemljotresu povređene su četiri osobe, od kojih su dve zadržane u Kantonalnoj bolnici Zenica, izjavio je premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić.

- Nažalost, prijavljena su i četiri slučaja povređivanja građana, od kojih dvoje u Jelini, a troje građana su prijavili povrede usled obrušavanja građevinskog materijala sa zgrada i kuća. Dvoje povređenih je zadržano u Kantonalnoj bolnici Zenica - rekao je Pivić, prenosi portal Klix.

Naveo je da je, prema informacijama Kantonalne uprave civilne zaštite, u mestu Ljubetovo zabeleženo obrušavanje crepa sa nekoliko kuća i obrušavanje jednog potpornog zida, a da je na putu M17 u Jelini došlo do odrona. Pivić je rekao da su sve službe u pripravnosti i da prate stanje na terenu.

Nekoliko minuta nakon zemljotresa nestalo je struje u naselju Nemila, kao i u pojedinim mesnim zajednicama u samoj Zenici. 

Ostavite komentar