Vesti > Region

SKANDAL U Crnoj Gori: VOJNA POLICIJA CG zatekla DROGIRANE VOJNIKE

Na alkohol je bilo pozitivno sedam pripadnika VCG u Baru, a na psihoaktivne supstance i alkohol šest vojnika u Golubovcima i Danilovgradu

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Katarina Milanović

30/12/2023 > 10:55

podeli vest:

SKANDAL U Crnoj Gori: VOJNA POLICIJA CG zatekla DROGIRANE VOJNIKE
Foto: Pixabay.com


Više pripadnika Vojske Crne Gore (VCG) bilo je pozitivno na psihoaktivne supstance prilikom redovnIh nenajavljenih kontrola vojne policije obavljenim u više gradova, saznaje podgorički Dan i dodaje da su pojedini vojnici bili pozitivni i na alkohol.

Iz Ministarstva odbrane potvrdili su za taj list da su testiranja ukazala na moguće prisustvo psihoaktivnih supstanci kod nekoliko mlađih vojnika. Na pitanje Dana da li je tačno da je prilikom kontrola vojne policije, koje su sprovedene u Baru, Danilovgradu i Golubovcima, više pripadnika VCG bilo pozitivno na psihoaktivne supstance i/ili alkohol, iz Ministarstva odbrane Crne Gore je odgovoreno da su, u sklopu obavljanja redovne i nenajavljene kontrole stanja u jedinicama Vojske Crne Gore, nadležni vojni organi testiranjem došli do podataka koji ukazuju na moguće prisustvo psihoaktivnih supstanci kod nekoliko mlađih članova kolektiva.

- Kontrola je sprovedena u ranim jutarnjim satima u ponedeljak, što ukazuje na ponašanje i postupanje ovih pripadnika VCG tokom vikenda - rekli su iz crnogorskog Ministarstva odbrane.

Naglasili su, da je u skladu sa procedurama, njihov rukovodeći kadar upoznat sa rezultatima kontrole i da se trenutno realizuju unutrašnje procedure, u okviru zakonske regulative Ministarstva odbrane i VCG.

Prema nezvaničnim saznanjima "Dana", na alkohol je bilo pozitivno sedam pripadnika VCG u Baru, a na psihoaktivne supstance i alkohol šest vojnika u Golubovcima i Danilovgradu.

Ostavite komentar