Vesti > Region

PROFESOR iz Zagreba koji je UDARIO UČENIKA PUŠTEN IZ PRITVORA! Đaci ga BRANILI: Bio je ISPROVOCIRAN

Njemu je bio određen jednomesečni pritvor, ali je žalba advokata prihvaćena

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Kristina Jokić

22/12/2023 > 15:25

podeli vest:

PROFESOR iz Zagreba koji je UDARIO UČENIKA PUŠTEN IZ PRITVORA! Đaci ga BRANILI: Bio je ISPROVOCIRAN
Foto: printscreen društvene mreže/Index.hr


Profesor srednje stručne škole u Zagrebu, kome je određen jednomesečni pritvor nakon što je u javnost dospeo snimak na kojem se sukobio sa učenikom, pušten je na slobodu po žalbi njegovog advokata.

To je saopštio advokat profesora Veljko Miljević i dodao da je odluku donela predsednica sudskog veća Lidija Viđak koja je prihvatila žalbu. Miljević nije znao da kaže kada će tačno profesor biti na slobodi, ali očekuje da to bude danas, preneli su hrvatski mediji.

Stručna javnost u Hrvatskoj je stala na stranu profesora, ali deo učenika iz razreda u kome se dogodio incident ga je na hrvatskom RTL-u branila.

Na snimku koji je kružio se vidi kako se jedan od učenika od svog mesta prema profesoru kreće snimajući ga mobilnim telefonom, a kada mu se potpuno približio on je pokušao da ga udalji.

Kako je učenik bio navalentan, došlo je do fizičkog obračuna u kome su dvojica učenika zadobila lakše povrede. Deo učenika koji su stali u odbranu profesora ispričali su da je učenik koji je snimao profesora često provocirao.

Foto: printscreen društvene mreže/Index.hr

 

Rekli su da je profesor skoro imao veoma tešku porodičnu tragediju, odnosno da mu je umrla supruga i još tri člana najuže porodice. Oni su rekli i da su profesora često nazivali "četničkim vojvodom", što je njemu posebno izazivalo negativne emocije s obzirom na to da je bio učesnik poslednjeg rata.

Ranije danas saopštenjem su se oglasili Hrvatski suverenisti osudom incidenta, ali i kritikama na račun Ministarstva prosvete, posebno ministra Fuhsa, koji je pozivajući se na medijske napise, tvrdio da je profesor bio u alkoholisanom stanju, što policija nije potvrdila.

Ostavite komentar