Vesti > Region

UHAPŠEN PROFESOR IZ ZAGREBA KOJI JE UDARIO UČENIKA: BIO je PIJAN? Ovo su svi DETALJI ISTRAGE

Zbog tuče između profesora i učenika u zagrebačkoj školi reagovala je i hrvatska policija

Izvor: K1info/telegraf.rs

20/12/2023 > 20:30

podeli vest:

UHAPŠEN PROFESOR IZ ZAGREBA KOJI JE UDARIO UČENIKA: BIO je PIJAN? Ovo su svi DETALJI ISTRAGE
Foto: printscreen društvene mreže/Index.hr


Juče se pojavio snimak iz Tehničke škole "Frana Bošnjakovića" u Zagrebu na kojem se vidi kako se fizički sukobljavaju profesor i učenik.

Na snimku koji kruži društvenim mrežama vidi se kako u razredu učenik s mobilnim telefonom u rukama dolazi do profesora, koji sedi za svojim stolom, i prilazi mu vrlo blizu. Profesor pokušava da ga odmakne od sebe i odguruje ga, a sve rezultira uzajamnim rvanjem pred tablom, a onda i fizičkim sukobom.

Policija je danas objavila da je profesor priveden isti dan, dakle u petak.

- Sprovedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 61-godišnji profesor škole dvojici učenika za vreme održavanja nastave u školi naneo povrede. Povređenim učenicima je odmah po događaju pružena lekarska pomoć i utvrđeno je da su obojica u događaju lakše povređeni, ali nije bilo potrebe za njihovom hospitalizacijom - piše u saopštenju policije.

Foto: printscreen društvene mreže/Index.hr

 

Istog dana, 61-godišnji profesor je uhapšen.

- Utvrđeno je da je na štetu maloletnih učenika počinio kazneno delo nanošenja teške telesne povrede u pokušaju, kazneno delo telesne povrede i dva kaznena dela povrede detetovih prava.​ Po završenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je prosleđen pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke, dok je protiv njega nadležnom državnom tužilaštvu podneta kaznena prijava zbog navedenih kaznenih dela - navodi policija.

Policija nije odgovorila na pitanje da li je profesor bio pod uticajem alkohola, kao što su se pojavile informacije u javnosti. Ministar obrazovanja Radovan Fuchs danas je, pak, rekao da je profesor bio pijan.

Foto: printscreen društvene mreže/Index.hr

 

- Pijanom nastavniku nije mesto u školi, takav događaj je za svaku osudu. Škola je postupila skladno proceduri i nije napravila nikakvu grešku. Danas su zatražili da Ministarstvo pošalje i krizni tim psihologa kako bi dodatno radili s učenicima i to smo mi, naravno, učinili. Ostale istražne radnje ko je tu koga prvi, a ko drugi udario, to ne možemo mi procenjivati - rekao je.

Jutarnji list objavio je da je profesor još u subotu dobio mesec dana istražnog zatvora. Rekao je kako mu je žao da je došlo do napada, ali da je bio isprovociran.

- Pogrešio sam. Znam da moram prestati s povremenim pivom. I znam da nisam trebao tako reagovati jer sam ipak ja profesor i zbog toga mi je jako žao. Ali poričem da sam bio u razredu pod uticajem alkohola. Jedan učenik je puštao muziku na času, drugi je bacao kuglice koje je ukrao s novogodišnje jelke. Onda je jedan digao tri prsta i rekao mi da sam četnički vojvoda. Pitao sam ih: "Ko vas je tako odgojio!?" - rekao je profesor u policiji, prenosi Jutarnji list. U obrani je dodao da su ga provocirali, a da su ostali đaci gledali i navijali.

 

Ostavite komentar