Vesti > Region

POBILI SE PROFESOR i učenik i sve je SNIMLJENO: SKANDAL U ŠKOLI u Hrvatskoj, "pljuštaće" kazne

U jednom trenutku profesor završava leđima naslonjen na komodu iz koje uzima neki predmet i njime udara učenika po glavi

Izvor: K1info/index.hr

19/12/2023 > 14:31

podeli vest:

POBILI SE PROFESOR i učenik i sve je SNIMLJENO: SKANDAL U ŠKOLI u Hrvatskoj, "pljuštaće" kazne
Foto: printscreen društvene mreže/Index.hr


Pojavio se skandalozan snimak iz Mašinske tehničke škole Frana Bošnjakovića u Zagrebu na kojoj se fizički sukobljavaju profesor i učenik.

Index raspolaže snimkom na kojem se vidi kako u razredu učenik s mobilnim telefonom u rukama dolazi do profesora koji sedi za svojim stolom i prilazi mu vrlo blizu. Profesor ga pokušava odmaknuti od sebe, što rezultira uzajamnim rvanjem pred tablom. 

U jednom trenutku profesor završava leđima naslonjen na komodu iz koje uzima neki predmet i njime udara učenika po glavi. Profesor pritom pada na tlo. Nakon što ustane, učenik ga odguruje na televizor i profesor ga ponovo pokušava udariti predmetom.

Ovde se uključuju još dvojica učenika koji primaju profesora za ruke, a jedan od njih na profesora gura učenika koji se s njim sukobio. 

On im se nakon nekoliko sekundi uspeva izmaknuti, uzima drugi predmet s komode i još jednom udara učenika. U tom trenutku se uključuje još učenika koji odvajaju profesora i učenika i sukob se smiruje. 

Neki učenici su obračun snimali, neki su se smejali, ali nekoliko učenika je ipak pomoglo razdvojiti profesora i učenika. 

Direktorka: Profesor će dobiti otkaz

Direktorka škole za 24sata je rekla da će profesor dobiti otkaz.

- Škola je postupila u skladu sa protokolima, o događaju obavestila sve nadležne institucije, uključujući i policiju, te su njihova postupanja u toku. Detalje slučaja i njihova postupanja, međutim, ne možemo iznositi. Najstrože osuđujemo svaki oblik nasilja i držimo da nasilje nema opravdanja, nezavisno o okolnostima. Pokrenut je postupak otkazivanja ugovora o radu spomenutog nastavnika - poručila je Bosiljka Galenić, direktorka Mašinske tehničke škole Frana Bošnjakovića

Ostavite komentar