Vesti > Region

PROFESOR se potukao sa UČENIKOM zbog nadimka "ČETNIČKI VOJVODA": Evo šta je UZROK TUČE u zagrebačkoj ŠKOLI

Profesor je dograbio predmet čiji su se oštri "zubi" zarili u njegovu ruku, pa je krv prsnula u učionici

Izvor: K1info/index.hr

Autor: Kristina Jokić

19/12/2023 > 20:18

podeli vest:

PROFESOR se potukao sa UČENIKOM zbog nadimka "ČETNIČKI VOJVODA": Evo šta je UZROK TUČE u zagrebačkoj ŠKOLI
Foto: printscreen društvene mreže/Index.hr


Snimak iz Mašinske tehničke škole "Frana Bošnjakovića" u Zagrebu, na kojoj se fizički sukobljavaju profesor i učenik, procureo u javnost, a hrvatski mediji izneli su detalje ovog incidenta. Naime, u tuči, koja se dogodila prošlog petka, učestvovao je profesor (60), koji predaje strukovne predmete.

Kako se navodi, on je već duže vreme u rastrojenom stanju zbog teške životne situacije. Naime, u kraćem vremenskom periodu tragično je izgubio čak četiri osobe iz najuže porodice.

Prema pouzdanim informacijama "Jutarnjeg lista", pojedini učenici profesora su u poslednje vreme maltretirali tokom nastave. Zvali su ga, između ostalog, "četničkim vojvodom", znajući pritom da je bio učesnik Domovinskog rata.

Profesor je zadirkivanja znao da amortizuje tako što bi s učenicima ulazio u rasprave o temama koje nisu bile vezane uz nastavni plan i program. Nekako je to prolazilo.

Trenutku u kojem se u razredu dogodio grozan incident i fizički nasrtaj profesora na učenika prethodilo je to da se napadnuti učenik, tvrdi izvor "Jutarnjeg", izdrao na profesora koji je pokušavao da vodi nastavu. Bilo je i dovikivanja po razredu.

Foto: printscreen društvene mreže/Index.hr

 
Otkud tragovi krvi u učionici?

Nakon što je profesor, očigledno van kontrole, krenuo na učenika, sa police je u jednom trenutku dograbio predmet čiji su se oštri "zubi" zarili u profesorovu ruku. Otuda i tragovi krvi u učionici.

Paralelno, u školi je u toku bila sednica razrednoga veća, kojoj je prisustvovala i direktorna. Kada je čula što se dogodilo na nastavi, stigla je u učionicu gde više nije bilo napadnutog učenika. Pronašla ga je u školskom toaletu.

U međuvremenu je stigla i policija koja je privela profesora. Direktorka je potom o svemu izvestila nadležne.

Pritom, tvrdi izvor "Jutarnjeg", navodno nije imala razloga da uputi profesora na procenu radne sposobnosti. Činjenica je da je zbog teških životnih okolnosti mogao da bude na bolovanju, ali njegova je procena, tvrdi izvor, bila takva da će mu biti lakše ako vreme provodi u školi. Inače, reč je o dugogodišnjem profesoru kojeg su kolege nekada smatrale izvrsnim nastavnikom.

Kako je potvrđeno "Jutarnjem" u dva sindikata koji pokrivaju zaposlene u srednjim školama, profesor kog očekuje otkaz ugovora o radu nije član niti jednog.

Čitav događaj u zagrebačkoj strukovnoj školi, kao i snimak događaja iz razreda, izazvali su široku polemiku među nastavnicima ne samo te škole.

Ostavite komentar

Ravnatelj

Pravda za profesora! Nije on nasrnuo na učenika, nego učenik na njega.

20.12.2023 11:13