Vesti > Region

Nova žrtva na stanicama za UPOZNAVANJE: Želela je samo ROMANSU, a ostala bez UŠTEĐEVINE

Nepoznata osoba navela je 68-godišnjakinju da uplati novac na njegov račun kako bi joj posle toga poslao paket s dokumentima i novcem

Izvor: K1info/telegraf.rs

09/12/2023 > 22:59

podeli vest:

Nova žrtva na stanicama za UPOZNAVANJE: Želela je samo ROMANSU, a ostala bez UŠTEĐEVINE
Foto: Freepik.com

Nova romantična prevara: naivna 68-godišnja žena ostala je bez velike svote novca pošto je nasela na ljubavne poruke na Fejsbuku, prenosi Danica.hr.

Policiji je prevaru prijavila u četvrtak, a sve se događalo na području Zagorja. Od početka novembra do juče 68-godišnjakinja je putem društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatom osobom i razmenjivala ljubavne poruke.

 

"Nepoznata osoba navela je 68-godišnjakinju da uplati novac na njegov račun kako bi joj nakon toga poslao paket s dokumentima i novcem. Ona je uplatila više hiljada evra nepoznatoj osobi na račun, ali paket nije primila niti joj je vraćen novac.Policijski službenici nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem u cilju pronalaska počinioca, a nadležnom tužilaštvu biće dostavljena kaznena prijava”, ističu u zagorskoj Policijskoj upravi.

Upozorenje policije: Ne prihvatajte svaku komunikaciju na mrežama

Romantična prevara jedna je od najčešćih finansijskih onlajn prevara u kojoj se prevarant pretvara da želi romantičnu vezu, a cilja žrtve na stranicama za upoznavanje, društvenim mrežama ili putem e-pošte kako bi ostvario protivpravnu imovinsku korist.

Počinioci tzv. romantičnih prevara kroz komunikaciju iskazuju snažna osećanja prema žrtvi, a pošto zadobiju njeno poverenje traže novac, poklone ili podatke o bankovnim karticama. Takođe mogu da traže i da im žrtva pošalje lične fotografije ili video zapise.

Policija podseća građane da ne prihvataju komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti da provere njihov identitet i postojanje, a posebno da ne veruju ovakvim ili sličnim ponudama putem društvenih mreža.

Ukoliko od vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kog razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac.

 

Ostavite komentar