Vesti > Region

Tuga do neba: SAHRANJENA MALA VANJA

Ranije danas u Institutu za sudsku medicinu i kriminologiju završena je obdukcija tela devojčice i 74-godišnjeg Panče Žežovskog iz Velesa

Izvor: K1info/Tanjug

05/12/2023 > 16:01

podeli vest:

Tuga do neba: SAHRANJENA MALA VANJA
Foto: Shutterstock/Pixabay/Facebook Printscreen


Na gradskom groblju u Butelu danas je sahranjena 14-godišnja Vanja Đorđevska, javila je skopska tv Kanal5.

Ranije danas u Institutu za sudsku medicinu i kriminologiju završena je obdukcija tela devojčice i 74-godišnjeg Panče Žežovskog iz Velesa.

Izveštaji sa rezultatima još nisu dostavljeni tužilaštvu. Oni bi trebalo da kažu tačan uzrok i vreme nasilne smrti.

Do sada je pokrenuta istraga za prvoosumnjičenog Ljupča Palevskog Palča, koji je u bekstvu i identifikovan je kao izvršilac ubistava.

Za njim je juče raspisana međunarodna poternica. Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, Krivični sud u Skoplju je doneo rešenje o meri pritvora u trajanju do 30 dana za Palevskog.

Četvorica osumnjičenih za ubistvo maloletnice, uključujući oca devojčice, nalaze se u istražnom zatvoru u Šuto Orizari. Trojica privedenih su priznali krivično delo, a Vanjin otac Aleksandar Đorđevski je danas ponovo saslušan i ponovo je negirao umešanost u otmicu.

Tela Vanje i Panča pronađena su u okolini Skoplja i Velesa. Prethodno su policiji prijavljen njihov nestanak. Kako navode iz MUP-a i Tužilaštva, njih dvoje nisu u srodstvu, ali se za njihovu otmicu i ubistvo sumnjiče ista lica.

 

Ostavite komentar

Dragan Milovanović

Mislim da bi za najveće zločine trebalo vratiti najtežu kaznu.

05.12.2023 16:09