Vesti > Region

TROJICA PRIZNALO UBISTVO, ČETVRTI ĆUTI! Tužilac otkrio nove detalje UŽASA U MAKEDONIJI

Međunarodna poternica za ubicom je aktivna

Izvor: K1info/nova.rs

Autor: Kristina Jokić

05/12/2023 > 10:44

podeli vest:

TROJICA PRIZNALO UBISTVO, ČETVRTI ĆUTI! Tužilac otkrio nove detalje UŽASA U MAKEDONIJI
Foto: MUP Severne Makedonije/YOUTUBE/PRINTSCREEN/ MIA MEDIA INFORMATION AGENCY VIDEO


Makedonski tužilac Gavrilo Bubevski otkrio je nove detalje vezane za tragičan slučaj u Skoplju, gde je stradala mala Vanja Gorčevska. Kako je rekao, troje uhapšenih priznalo je krivicu, dok se četvrti izjanio da nije kriv. Tužilac je skrenuo pažnju na to da osumnjičeni uopšte nisu kontaktirali majku kako bi tražili otkup.

Bubevski je za TV Nova rekao da su se otmičari verovatno uplašili da će policija otkriti njihov plan, pa su ubili devojčicu pre nego što je njena majka obaveštena o otkupu. 

- Poslednje informacije su da je određen pritvor uhapšenima od 48 sati, što uključuje i oca Vanje. Troje je priznalo krivicu, a četvrti, za koga imamo dokaze da je umešan, nije ništa priznao. Međunarodna poternica za ubicom je aktivna i čekamo da se to realizuje. Detalji uloge oca su i dalje isti. On je dao sve informacije o kretanju devojčice, kada će biti sama i slično. Otmica devojčice vezana je za koristoljublje, to su isto osumnjičeni rekli, oteli su dete da bi uzeli novac od majke. Posle je nastalo ubistvo, koje je potreslo celu naciju - rekao je Bubevski.

Podsetimo, mala Vanja je oteta 27. novembra oko 7.20 ujutru kada je kretala u školu. Ona je savladana i vezana u ulazu zgrade. Istog dana je i ubijena, a njeno telo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazda na obodu Skoplja. Nedaleko odatle pronađen je i spaljeni automobil kojim je oteta.

 

Ostavite komentar