Vesti > Region

Novi detalji U SLUČAJU BANOŽIĆ: U terenac ugrađivao NELEGALNE DELOVE, pa varao na TEHNIČKOM PREGLEDU?

Banožić je, navodno, na poklon dobio pušku za lov od 25.000 evra, koja se ne spominje u imovinskoj kartici, pišu hrvatski mediji

Izvor: K1info/telegraf.rs

16/11/2023 > 09:51

podeli vest:

Novi detalji U SLUČAJU BANOŽIĆ: U terenac ugrađivao NELEGALNE DELOVE, pa varao na TEHNIČKOM PREGLEDU?
Foto: Tanjug/AP


Veštačenjem automobila Nissan, kojim je bivši ministar odbrane Hrvatske Mario Banožić u subotu skrivio tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo 40-godišnji Goran Šarić, navodno je otkriveno da na automobilu postoje delovi koji mu izvorno ne pripadaju i za koje ne postoji odgovarajući atest, pišu 24 sata.

Istražitelji su, nezvanično saznaje 24 sata, pregledali snimke iz Stanice za tehnički pregled vozila u Vinkovcima i utvrdili da je Banožić svake godine pre tehničkog pregleda skidao sporne delove s automobila, a zatim ih vraćao.

Navodno se radi o posebnoj sajli, braniku na prednjoj strani, nosačima na krovu, pojačanju osovine i posebnim felnama.

Navodno ništa od toga nije imalo atest, što bi značilo da je Banožić vozio tehnički neispravan automobil.

Dobio pušku za lov od 25.000 evra?

Navodno mu je to sve na auto ugradila firma lokalnog HDZ-ovca koji s Banožićem ide u lov.

Portal piše i da "upućeni Vinkovčani" tvrde da se radi o firmi u kojoj vinkovački HDZ-ovci servisiraju automobile, a koja u isto vreme "pobeđuje na većini tendera u svom resoru". Ne navodi se o kojoj firmi se radi.

Navodno je vlasnik te firme kupio Banožiću pušku za lov od 25.000 evra. U Banožićevoj imovinskoj kartici se ne spominje skupocena puška, pišu hrvatski mediji.

Juče je zbog brojnih sumnji oko istrage Uskok zatražio predmet od DORH-a Vukovar i PU Vukovarsko-srijemske, s namerom da pregleda ili preuzme sva dokumenta u vezi sa istragom, nezvanično saznaje 24 sata.

Podsetimo, juče je objavljena fotografija nalaza na kojem stoji da je Banožiću nakon nesreće utvrđen 0.21 promil alkohola u krvi. U nalazu piše da je krv izvađena u subotu u 6:47. Nesreća u kojoj je Banožić povređen i u kojoj je jedna osoba poginula dogodila se u 6:15.

Do nesreće je došlo kada je svojim terencem Nissan Terranom po gustoj magli preticao kamion, pa se sudario s kombijem. Županijsko državno tužilaštvo objavilo je dan ranije da su toksikološki nalazi potvrdili da u trenutku nesreće kod Banožića nije utvrđena prisutnost alkohola ili prisutnost droga i lekova koji utiču na psihofizičke sposobnosti osumnjičenog.

Ostavite komentar