Vesti > Region

OBRT u slučaju bivšeg HRVATSKOG MINISTRA: Šta je zapravo ISTINA?

Prema izveštaju, on u trenutku nesreće u krvi nije imao alkohol, iako je danas u javnost dospela informacije da je imao imao 0,21 promila

Izvor: K1info/index.hr

14/11/2023 > 15:51

podeli vest:

OBRT u slučaju bivšeg HRVATSKOG MINISTRA: Šta je zapravo ISTINA?
Foto: Tanjug/AP


Državno tužilaštvo Republike Hrvatske objavilo veliko saopštenje o nesreći koju je izazvao bivši ministar Mario Banožić.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Županijsko državno tužilaštvo u Vukovaru još nije primilo kaznenu prijavu Policijske uprave vukovarsko-srijemske zbog, kako je objavljeno: "sumnje da je kršenjem saobraćajnih propisa izazvao saobraćajnu nesreću, protiv 44-godišnjeg vozača će Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru biti podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Izazivanje saobraćajne nesreće u saobraćaju.

Nastavno na izjavu zamenice županijskog državnog advokata u Županijskom državnom tužilaštvu u Vukovaru koja je rukovodila uviđajem saobraćajne nesreće u subotu, 11. studenog 2023., odgovaramo na primljene upite novinara vezano za dalje radnje ovog državnog tužilaštva.

Županijsko državno tužilaštvo u Vukovaru je, u svrhu utvrđivanja činjenica važnih za kazneni postupak, 11. studenog 2023. izdalo nalog za obdukciju smrtno stradalog 40-godišnjeg vozača kombi vozila te nalog Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i veštačenja "Ivan Vučetić" za toksikološko veštačenje krvi i urina 44-godišnjeg vozača osobnog vozila, koji su nalozi 12. studenog 2023. potvrđeni u pisanom obliku. 

Ovo je državno tužilaštvo 13. studenog 2023., tokom poslepodnevnih sati, primilo rezultate toksikološkog veštačenja (alkohol, droga, psihotropne tvari i lijekovi). 

Dodatno, ovo je državno tužilaštvo obavešteno od Policijske uprave vukovarsko-srijemske, Postaje saobraćajne policije Vinkovci, da su na traženje veštaka koji je prisustvovao uviđaju ponovno izašli na mesto događaja radi dodatnih merenja.

Ostavite komentar