Vesti > Region

Ko tu koga...? Bivši HRVATSKI MINISTAR ipak bio PIJAN u trenutku NESREĆE?

"Jutarnji list" ima snimak nalaza gde piše da je u uzorku krvi ustanovljena koncentracija od 0,21 promila

Izvor: K1info/blic.rs

15/11/2023 > 12:35

podeli vest:

Ko tu koga...? Bivši HRVATSKI MINISTAR ipak bio PIJAN u trenutku NESREĆE?
Foto: Tanjug/AP/Youtube printscreen/Klip


Ni pet dana nakon tragične nesreće u kojoj je učestvovao bivši ministar obrane Mario Banožić, a u kojoj je život izgubio 40-godišnjak, nisu potpuno razjašnjene okolnosti je li Banožić imao alkohola u krvi.

Naime, pojavile su se informacije kako je Banožić u vinkovačkoj Županijskoj bolnici imao 0,21 promil alkohola u krvi, da bi mu se tek u KBC Osijek izvadila krv i urin koja je otišla u Centar za veštačenje Ivan Vučetić.

"Jutarnji list" ima snimak nalaza Marija Banožića koji je sačinila medicinsko biohemijska laboratorija vinkovačke Opšte bolnice. Na snimku piše da je u uzorku krvi koji je iz Objedinjenog hitnog bolničkog prijema upućen na toksikologiju kod Marija Banožića ustanovljena koncentracija od 0,21 promila alkohola u krvi.

Piše da je korišćena metoda enzim-imunostest i da je uzorak primljen 11. novembra u 6:52 a validiran u 7:51 sati.

Prethodno je list 24 sata naveo da je u Banožićevoj krvi bilo 0,29 promila alkohola, ali je iz hrvatskog MUP-a to demantovano.

Podsećamo, do nesreće je došlo 11. septembra, kada je došlo do sudara. U nesreći je poginuo Goran Š. (40) iz Privlake, porodičan čovek koji je otac dve maloletne ćerke, a Banožić je povređen i ima kontuziju mozga.

Prema pisanju portala Index.hr Banožić dok je išao u lov svojim terenskim vozilom preticao po mraku i magli onda se „zabio“ u kombi čijeg je vozača usmrtio.

Nakon nesreće on je odmah smenjen, a pokrenuta je i krivična prijava protiv njega.

Ostavite komentar