Vesti > Region

FORENZIKA utvrdila kako se OTROVAO mladić u Rijeci: Pronađena je TEČNOST za pranje/odmašćivanje

U 20 nespornih staklenih bočica istog pića primljenih u originalnom pakovanju, utvrđeno je da sadrže prozirne tečnosti u skladu sa propisima

Izvor: K1info/Tanjug

09/11/2023 > 14:44

podeli vest:

FORENZIKA utvrdila kako se OTROVAO mladić u Rijeci: Pronađena je TEČNOST za pranje/odmašćivanje
Foto: Freepik.com


Analiza Centra za forenzička ispitivanja i veštačenja "Ivan Vučetić" boce bezalkoholnog pića iz Rijeke pokazala je prisustvo nekog sredstva za pranje i/ili odmašćivanje.

- Vezano za događaj na području Policijske uprave primorsko-goranske jednoj osobi pozlilo prilikom konzumacije pića, policijska istraga je u toku - navodi se u policijskom saopštenju i dodaje da je Centar za forenzička ispitivanja i veštačenja "Ivan Vučetić" sproveo veštačanje spornih i nespornih uzoraka koja su mu dostavljena po nalogu Opštinskog državnog tužilaštva.

Rezultati veštačenja tečnosti iz čaše koju je konzumirala oštećena osoba podudara se u fizikalno-hemijskim svojstvima s tečnošću iz bočice bezalkoholnog pića s ukusom koja mu je bila poslužena, dok je analizom utvrđeno da se radi o jako sličnim vodenim otopinama (pH=13,6).

- Na osnovu utvrđenog hemijskog sastava može se zaključiti da se radi o nekom sredstvu za pranje i/ili odmašćivanje - navodi se u policijskom saopštenju.

Foto: Shutterstock

 

Ističu da je u 20 nespornih staklenih bočica istog pića primljenih u originalnom pakovanju, utvrđeno da sadrže prozirne tečnosti čiji je pH 3,5 što odgovara pH vrednostima ovakvih vrsta napitaka.

- Vezano za prvi prijavljeni događaj na području PU zagrebačke od 7. novembra, takođe dovršeno veštačenje tečnosti iz plastične boce bezalkoholnog pića i utvrđeno je da ona iz bočice ima pH 2,59 koji je takođe uobičajen za ovu vrstu pića, te da u tečnosti nisu detektovani spojevi koji bi bili neuobičajeni za ovu vrstu pića - stoji u saopštenju policije.

Ostavite komentar