Sport > Košarka

Još jedan SRAMAN potez NAVIJAČA Zadra na UTAKMICI sa Crvenom zvezdom: Na tribini ISTAKLI zastavu NDH

Ovo i subotnji napad na goste iz Beograda je podsetnik da ranije tenzije ne prestaju

Izvor: K1info/novosti.rs

12/11/2023 > 19:12

podeli vest:

Još jedan SRAMAN potez NAVIJAČA Zadra na UTAKMICI sa Crvenom zvezdom: Na tribini ISTAKLI zastavu NDH
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


U Zadru nije bilo mira ni dan pošto je su u subotu uveče u dva odvojena incidenta u kojima su bez ikakvog razloga napadnuti član Upravnog odbora KK Crvena zvezda, zajedno sa još jednim prijateljem kluba, kao i dva člana novinarske ekipe koja je sa delegacijom crveno-belih stigla iz Barselone.

Kada je na red došla utakmica, koja je, i pored apela gostiju iz Beograda da se zbog pomenutih incidenata održi bez publike - igrana uz prisustvo gledalaca, desio se novi skandal.

Navijači domaćih, okupljeni u grupu "Tornado Zadar", razvili su transparent na kome je pisalo: "Naša oluja ne prestaje!"

Bila je to aluzija na zločinačku akciju "oluja" tokom koje je u avgustu 2005. oko 200.000 Srba proterano sa teritorije današnje Hrvatske, a preko 1.100 srpskih civila ubijeno.

Srpske krvi, izgleda, nikad nije dosta onima kojima su bliske ideje tzv. "Nezavisne Države Hrvatske", o čemu svedoči i subotnji napad na goste iz Beograda i nedeljni podsetnik da pomenute težnje - ne prestaju.

Predsednik Zvezde Nebojša Čović otkrio je ranije tokom dana u kakvom su stanju povređeni.

- Novinarima su povrede sanirane šavovima u zadarskoj bolnici, a član Upravnog odbora i njegov prijatelj su snimani, ali nisu im polomljena rebra jer su ih šutirali na zemlji - rekao je on. 

Inače, što se tiče same utakmice 7. kola ABA lige Zadar - Crvena zvezda, koja je počela u 17 časova, domaćin je prvu četvrtinu dobio sa 24:23, ali je posle treće rezultat bio 57:70 u korist gostiju.

Ostavite komentar