Vesti > Region

Zbog kopanja TUNELA u SUDU u PODGORICI podneta krivična prijava protiv KATARINE BAĆOVIĆ

Prethodno su krivične prijave podnete protiv grupe Srba koji su označeni kaop kopači 30 metara dugog tunela

Izvor: K1info/Tanjug

12/10/2023 > 14:33

podeli vest:

Zbog kopanja TUNELA u SUDU u PODGORICI podneta krivična prijava protiv KATARINE BAĆOVIĆ
Foto: Printscreen Facebook/Dritan Abazović


Crnogorska policija podnela je danas krivičnu prijavu protiv Podgoričanke Katarine Baćović zbog sumnje da je deo kriminalne grupe koja je iskopala tunel od podruma privatnog stana u Njegoševoj ulici do depoa podgoričkog Višeg suda.

Kako je saopšteno portalu RTCG iz Uprave policije​ Baćovićevoj se na teret stavljaju krivična dela kriminalno udruživanje, teška krađa, sprečavanje dokazivanja u saizvršilaštvu i falsifikovanje isprava.

Prethodno su krivične prijave zbog kriminalnog udruživanja, teške krađe i sprečavanja dokazivanja u saizvršilaštvu, podnete protiv grupe državljana Srbije Veljka Markovića (32), Milana Markovića (53), Dejana Jovanovića (30) i Vladimira Erića (32), koji su označeni kao kopači 30 metara dugog tunela.

Za njima je raspisana poternica.

Foto: printscreen tanjug

 

Za nešto više od mesec dana od kad je javnost informisana o postojanju tunela uhapšena je samo jedna osoba. Reč je o Podgoričaninu Predragu Miranoviću, koji se sumnjiči da je pomagao osumnjičenima.

U dosadašnjoj istrazi kojom rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo pregledano je na stotine sati snimaka s nadzornih kamera, pronađen je alat kao i kombi koji su kopači koristili. Nalogodavac je i dalje zvanično nepoznat.

Motiv kopanja tunela i dalje je nepoznat, a popis stvari i predmeta u sudskom depou nije do kraja izvršen zbog obima posla.
 

Ostavite komentar