Vesti > Region

SKANDAL ne prestaje da trese sud u PODGORICI: Kopanje TUNELA nije bio težak PODUHVAT, KAŠIKAMA se mogao probiti

Sudski veštak građevinske struke Veljko Vasiljević ocenjuje da je za kopanje tunela najvažniji bio kompas

Izvor: K1info/Tanjug

19/09/2023 > 11:51

podeli vest:

SKANDAL ne prestaje da trese sud u PODGORICI: Kopanje TUNELA nije bio težak PODUHVAT, KAŠIKAMA se mogao probiti
Foto: printscreen Google maps

Sudski veštak građevinske struke Veljko Vasiljević, komentarišući tunel koji je iskopan od stana u Njegoševoj do depoa Višeg suda u Podgorici, kazao je da su to radili spremni radnici, te da da im je za orjentaciju u prostoru bio potreban samo kompas.

- Tu se sad stvaraju neke aluzije da je to uradila neka ozbiljna firma, ali to je besmislica. To su radili ljudi peške, radnici, a alatke su im bili zidarski čekić, imali su motornu testeru za pravljene dasaka, i purpenu da se to sve poveže - kazao je Vasiljević. 

Podzemne vode nema, ističe Vasiljević i objašnjava da je onom koji je kopao najteže bilo da ono što iskopa proturi pored sebe i da tovar neko vuče iza.

- Moglo se kopati i kašikama, metar dnevno. Sa dobrom organizacijom bez problema - dva metra dnevno. To se pakuje u džakove, nešto su ostavili u podrume, a izneli su samo koliko su morali - kazao je Vasiljević, piše portal RTCG.

Naveo je da su oni iznosili napolje samo onu količinu iskopane zemlje koja im je smetala. 

Foto: Printscreen Facebook/Dritan Abazović

 

- Oni su držali u podrumu toliko koliko da im ne smeta, pakovali i vozili. Građani kao građani, svako gleda svoj posao, vide radnici u kombinezonu nose džakove i ne pada nikom na pamet ništa. Organizatori su morali imati neku logistiku, neko je od njih čuvao sigurno, a što se tiče orjentacije u prostoru - kompas im je bio dovoljan - kazao je Vasiljević, i dodao: 

- Ne treba od toga praviti spektakl, lako je to teklo - zaključio je Vasiljević. 

Ostavite komentar