Vesti > Region

Ko je u MAFIJAŠKOJ mašini bitan ŠRAF - svi iz Višeg suda na POLIGRAF: Savić SASLUŠAN, a šta je sa TESTIRANJEM ostalih?

Uprava policije zna gde se nalazi šest osoba koje se sumnjiče za kopanje tunela od podruma jedne zgrade do depoa Višeg suda u Podgorici

Izvor: K1info/Tanjug

15/09/2023 > 18:33

podeli vest:

Ko je u MAFIJAŠKOJ mašini bitan ŠRAF - svi iz Višeg suda na POLIGRAF: Savić SASLUŠAN, a šta je sa TESTIRANJEM ostalih?
Foto: Printscreen Facebook/Dritan Abazović


Boris Savić, predsednik Višeg suda saslušan je danas u vezi sa tunelom prokopanim od jedne obližnje zgrade do Višeg suda u Podgorici i istakao da je većina zaposlenih prošla poligrafsko testiranje.

Savić je novinarima posle saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu rekao da poligraf nije dokaz, ali da može poslužiti za otklanjanje sumnje.

Podgorički mediji navode da je Savić izbegao novinare kada je dolazio na saslušanje tako što je u zgradu ušao na sporedan ulaz, a po izlasku je najpre na pitanje da da izjavu rekao odrečno "ne", a onda iz automobila kratko prokomentarisao situaciju.

Foto: printscreen tanjug

 

Ranije danas, premijer Dritan Abazović sugerisao je Saviću i svim zaposlenim u Višem sudu da se poligrafski testiraju.

Odakle su kopači?

Uprava policije zna gde se nalazi šest osoba koje se sumnjiče za kopanje tunela od podruma jedne zgrade do depoa Višeg suda u Podgorici, ali će preduzimanje daljih koraka zavisiti od policijske i istražne taktike, saopšteno je za portal RTCG iz bezbednosog sektora.

Bezbednosni sektor je juče saopštio za portal da osumnjičeni nisu iz Crne Gore, a danas su demantovali da su državljani Albanije.

Demanti je došao nakon što je deo regionalnih medija izvestio da su osumnjičeni iz Republike Albanije.

Tužilaštvo i policija, navodi se, intenzivno tragaju za šest osoba, koje se sumnjiče da su učestvovale u prokopavanju tunela koji je otkriven u depou Višeg suda u Podgorici. 

Forenzičari su izuzeli tragove iz stana, koji će biti predmet veštačenja, a istražiteljima su dostavljeni snimci sa zgrada u Njegoševoj ulici.

Foto: printscreen Google maps

 

Posle današnje sednice Veća za nacionalnu bezbednost, premijer Dritan Abazović je rekao da se situacija u vezi sa ovim slučajem menja iz sata u sat i da su istražitelji na tragu počiniocima, ne otkrivajući više detalja. On veruje da će slučaj "tunel" biti što pre rešen.

Iz Uprave policije juče je potvrđeno da je pronađen kombi koji su koristili osumnjičeni, a mediji danas pišu da je otkrivena i lokacija stana koji su koristili za smeštaj.
 

Ostavite komentar