Vesti > Region

U restoranu popio GUTLJAJ KISELE VODE iz flašice i SPALIO JEDNJAK: Tužilaštvo KRIJE U KOM SMERU IDE ISTRAGA

Nekoliko kapi prošlo je do jednjaka i to mi je u suštini spalilo jednjak. Da sam popio više, više me ne bi bilo, kaže Stanko Laković

Izvor: K1info/Tanjug

11/10/2023 > 10:40

podeli vest:

U restoranu popio GUTLJAJ KISELE VODE iz flašice i SPALIO JEDNJAK: Tužilaštvo KRIJE U KOM SMERU IDE ISTRAGA
Foto: Unsplash.com


Posle priče o devetogodišnjem dečaku koji je u jednom ugostiteljskom objektu u Krapini nedavno umesto soka od jabuke iz flašice popio tečnost sa opasnim hemijskim sastavom, oglasio se Stanko Laković iz Pule, koji je u jednom riječkom restoranu na ručku sa suprugom u maju ove godine, iz flašice popio gutljaj kisele vode koji mu je spržio jednjak.

Slučaj je na Opštinskom državnom tužilaštvu u Rijeci, ali se spisi ovog predmeta do konačne odluke vode kao tajna.

Kako piše hrvatski RTL, Stanko je nakon nemilog događaja sedam dana proveo u bolniči, a zbog spaljenog jednjaka smršao je dvadeset kilograma. U početku svakih sedam, a sada svakih 20 dana, ide na anesteziju i širenje jednjaka i to kada više ne može da proguta ni puding ili supu.

Stanko je, naime, sa suprugom seo na ručak u jedan riječki restoran, gde im je naručena kisela voda poslužena u flašicama.

- Čim sam gutljaj stavio u usta, momentalno sam ispljunuo sve i meni su usta izgorela, a iz restorana su me nakon pola minuta ili munut isterali napolje - priča Laković.

Hitna pomoć ga je prevezla u bolnicu, a nakon prve, lažne sumnje na alergiju, lekari su dali dijagnozu da je popio "neko korozivno sredstvo, neku kiselinu".

- Meni je par kapi prošlo do jednjaka i to mi je u suštini spalilo jednjak. Da sam popio više, više me ne bi bilo - kaže Laković.

Ispričao je i da se, nakon što je njega odvezla Hitna pomoć, supruga vratila u restoran, gde nisu hteli da joj daju ni flašu ni čašu iz koje je pio, već su joj samo dozvolili da slika neotvorenu flašicu makrke kisele vode koju je popio.

- Kad je tražila račun, na računu je bilo samo meso koje smo naručili. Supruga je zvala policiju, policija nije htela da izađe na lice mesta... - kaže Stanko.

Vlasnik restorana koji nije želeo pred kamere, u telefonskoj izjavi za RTL potvrdio je da su Stanko i njegova supruga uz jelo naručili dve kisele vode s ukusom, ali nije znao da objasni zbog čega one nisu prikazane na računu koji im je izdat.

Ostavite komentar