Vesti > Region

Nisam potpisao UKAZ kao Milorad Dodik, nego kao PREDSEDNIK RS: Potvrđivanje OPTUŽNICE je PROGON

Sud BiH potvrdio je juče optužnicu Tužilaštva BiH protiv njega i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske" Miloša Lukića

Izvor: K1info/Tanjug

12/09/2023 > 16:06

podeli vest:

Nisam potpisao UKAZ kao Milorad Dodik, nego kao PREDSEDNIK RS: Potvrđivanje OPTUŽNICE je PROGON
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Potvrđivanje optužnice u Sudu BiH je progon, izjavio je predsednik Republke Srpske Milorad Dodik i istakao da je njegova ustavna obaveza bila da potpiše ukaz o proglašenju zakona koji je usvojila Narodna skupština.

- Predsednik Republike Srpske nije taj koji bi trebalo da bude iznad tih institucija. Nisam potpisao ukaz kao Milorad Dodik, nego kao predsednik Republike Srpske. Neće mi biti nikakav problem da se pojavim bez obzira koliko to bilo nakaradno i loše - rekao je Dodik na konferenciji za novinare posle sednice Izvršnog komitet SNSD u Banjaluci.

On je rekao da su se pojedini mediji bavili kriminalizacijom njega kao pojedinca, kao i da se već dve decenije govori o nekim njegovim navodno nezakonitim aktivnostima.

- Sve se završilo na tome da nisam poštovao Šmita, njegov lik i nedelo. Јa sam kriv što sam postupao u skladu sa Ustavom Republike Srpske. Nisam imao dilemu, jedva sam čekao da potpišem. Da sam uradio drugačije definitivno bih urušio status Narodne skupštine, a kada to učinite onda ste razvalili i poziciju Republike Srpske. Ovako smo je samo ojačali - rekao je Dodik i poručio da neće biti dozvoljen bilo kakav vid destabilizacije institucija.

Sud BiH potvrdio je juče optužnicu Tužilaštva BiH protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske" Miloša Lukića.

 

Ostavite komentar