Vesti > Region

TRG posvećen PATRIJARHU srpskom VARNAVI biće izgrađen u PLJEVLJIMA

Na predviđenom lokalitetu, navodi se, potrebno je omogućiti jedinstvo namene postojećih objekata

Izvor: K1info/Tanjug

31/07/2023 > 16:46

podeli vest:

TRG posvećen PATRIJARHU srpskom VARNAVI biće izgrađen u PLJEVLJIMA
Foto: Freepik.com


Ministar finansija u tehničkoj Vladi Crne Gore Aleksandar Damjanović sastao se danas sa episkopom mileševskim Atanasijem i izvršnim direktorom Rudnika uglja u Pljevljima Milanom Lekićem, gde su razgovarali o unapređenju saradnje između države, odnosno Opštine Pljevlja, Rudnika uglja i Eparhije mileševske.

Jedna od tema bila je i plan da se gradi trg posvećen patrijarhu srpskom Varnavi Rosiću, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Na predviđenom lokalitetu, navodi se, potrebno je omogućiti jedinstvo namene postojećih objekata, što podrazumeva obezbeđenje smeštaja za institucije koje trenutno koriste prostorije koje su deo projektnog plana.

Fokus razgovora, dodaje se, bio je na iznalaženju mogućnosti sporazumnog rešavanja ovog pitanja, na zadovoljstvo svih uključenih strana.

"Ministar Damjanović je izrazio zadovoljstvo zbog otvorenosti i spremnosti Opštine Pljevlja i lokalnih institucija, Elektroprivrede Crne Gore i Rudnika Uglja, da u nastavku komunikacije sa predstavnicima Eparhije mileševske nađu najadekvatniji i najefikasniji plan za dalju realizaciju pomenutog projekta, uz podršku države u svim predviđenim fazama", stoji u saopštenju.

Ostavite komentar