Vesti > Region

Vlada CRNE GORE na pomolu, UBEDILI predsednika: Spajić razgovarao sa Milatovićem

Konsultacije o izboru mandatara za sastav vlade započete su danas ovim sastankom, a slede razgovori sa DPS i Novom srpskom demokratijom

Izvor: K1info/Tanjug

31/07/2023 > 14:09

podeli vest:

Vlada CRNE GORE na pomolu, UBEDILI predsednika: Spajić razgovarao sa Milatovićem
Foto: ATA Images


Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić izjavio je danas, nakon konsultacija sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem u rezidenciji na Cetinju, da misli da su ubedili šefa države da imaju većinu za mandatara i za formiranje vlade.

Ali, on nije želeo da kaže ko će činiti tu većinu.

- Podržavamo konsultacije, ovo je sjajan put prema daljoj demokratiji. Mislim da smo ubedili predsednika da imamo većinu za mandatara i za formiranje vlade - rekao je Spajić.

Milatović je danas otpočeo konsultacije o izboru mandatara za sastav vlade sastankom sa Spajićem, a slede razgovori sa delegacijom DPS, koju predvodi v.d. predsednik Danijel Živković i Novom srpskom demokratijom, na čijem čelu je Andrija Mandić.

Na pitanje ko će činiti većinu, Spajić je odgovorio - "ne bih sad o tome". Nije želio da odgovori ni na čiju tačno podršku računaju.

- Zadatak mandatara je da traži većinu od 41 poslanika. Većinska vlada je optimalan scenario, da ne bi ponavljali greške prethodnika - rekao je Spajić.

Dodao je da je imao neformalne razgovore s predstavnicima koalicije "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG), ali da su se, kako navodi, "prvenstveno držali principa".

- Ta faza je u pitanju, a kad neko dobije mandat bavio bi se kako sprovesti programske principe kroz resore - rekao je Spajić, prenele su podgoričke Vijesti.

Ostavite komentar