Vesti > Politika

DAČIĆ ispratio MILATOVIĆA: Bilo nam je ZADOVOLJSTVO, srećan put i svako DOBRO

Crnogorski predsednik je ranije rekao da je cilj njegove posete Beogradu jačanje političkih i ekonomskih odnosa dve države

Izvor: K1info/blic.rs

10/07/2023 > 20:27

podeli vest:

DAČIĆ ispratio MILATOVIĆA: Bilo nam je ZADOVOLJSTVO, srećan put i svako DOBRO
Foto: Printscreen/Instagram/ivica.dacic.rs


Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ispratio je večeras predsednika Crne Gore, Jakova Milatovića, posle dvodnevne posete Srbiji. Dačić je na svom instagram profilu objavio fotografiju sa predsednikom Crne Gore i zahvalio mu na dolasku u Srbiju.

- Vaša poseta dala je važan impuls za unapređenje naših bilateralnih odnosa i sveobuhvatne saradnje, na uzajamnu korist naših građana! Bilo nam je zadovoljstvo da Vas ugostimo! Srećan put i svako dobro! - piše u opisu fotografije.

Srbija je prva zemlja koju Jakov Milatović posećuje nakon što je izabran na tu funkciju. On je, kako je ranije i najavio, u međuvremenu u dva navrata boravio u Briselu, gde se sastao sa zvaničnicima EU i NATO.ž

Inače, pre nego što je otputovao, Milatović je dvodnevnu posetu Beogradu zaključio susretom sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem.

- Posetu Beogradu završio sam susretom sa Njegovom svetosti patrijarhom srpskim Porfirijem i obilaskom hrama Svetog Save - napisao je Milatović na Fejsbuku.

Na sinoć priređenom svečanom prijemu u Crnogorskoj kući u Beogradu, Milatović je rekao da dolazi u u nameri da da doprinos revitalizaciji političkih odnosa dve zemlje, prenose podgorički mediji.

Crnogorski predsednik je ranije rekao da je cilj njegove posete Beogradu jačanje političkih i ekonomskih odnosa dve države i unapređenje regionalne saradnje.

Milatović se danas sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, nakon čega su usledili plenarni razgovori državnih delegacija.

 

 

Ostavite komentar