Vesti > Region

Pokret EVROPA SAD nakon POBEDE: Mi smo NAJJAČA PARTIJA, o NOVOJ VLADI u narednih nekoliko dana

PES je formirana pre godinu dana, nakon pada vlade premijera Zdravka Krivokapića, a osnovali su je aktuelni predsednik CG i budući premijer

Izvor: K1info/Tanjug

12/06/2023 > 17:16

podeli vest:

Pokret EVROPA SAD nakon POBEDE: Mi smo NAJJAČA PARTIJA, o NOVOJ VLADI u narednih nekoliko dana
Foto: ATA Images


Iz Pokreta Evropa sad saopšteno je danas da će u narednih nekoliko dana, obaviti šire unutarstranačke konsultacije, nakon čega će izaći sa jasnom pozicijom u vezi sa formiranjem nove vlade.

U Crnoj Gori su juče održani vanredni parlamentarni izbori, a zvanični rezultati Državne izborne komisije se očekuju.

Prema prvim projekcijama CeMI, najviše glasova dobio je PES i osvojio 24 poslanička mandata, sledi DPS sa 21, Za budućnost Crne Gore (DNP i Nova) sa 13 i Demokrate i Ura sa 11 mandata.

Navode da su u kampanji zastupali program i viziju koja se primarno odnosi na unapređenje životnog standarda građana Crne Gore.

PES je formirana pred leto prošle godine, nakon pada vlade premijera Zdravka Krivokapića. Osnovali su ga izabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović i lider pokreta i nosilac izborne lista na parlamentarnim izborima Milojko Spajić.

Milatović i Spajić su bili ministri za razvoj, odnosno finansija u Krivokapićevoj vladi.

- Za nepunih godinu dana od osnivanja, naš Pokret je sa pozicije vanparlamentarne stranke postao najjača politička partija u zemlji, a u međuvremenu smo iz naših redova dobili predsednika države, gradonačelnicu Podgorice i gradonačelnika Danilovgrada - podseća se u saopštenju.

Oni ističu da su jako ponosni na činjenicu da su sve glasove dobili bez zloupotrebe državnih resursa, što, kako su naveli, njihov uspeh čini dodatno većim.

- U narednih nekoliko dana obavićemo šire unutarstranačke konsultacije, nakon čega ćemo izaći sa jasnom pozicijom u vezi formiranja nove 44. Vlade Crne Gore - stoji u saopštenju PES.

Ostavite komentar