Vesti > Region

Jakšić Stojanović posle izbora u Crnoj Gori: PES će PREGOVARATI sa svima, OSIM sa DPS

Prema uzoraku CDT PES ima podršku od 26 % glasova, koalicija Zajedno okupljena oko DPS 23 %, a lista Za budućnost Crne Gore 15,1 %

Izvor: K1info/Tanjug

11/06/2023 > 22:37

podeli vest:

Jakšić Stojanović posle izbora u Crnoj Gori: PES će PREGOVARATI sa svima, OSIM sa DPS
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Anđela Jakšić Stojanović iz Pokreta Evropa izjavila je večeras da će PES i sa malom izlaznošću na vanrednim parlamentarnim izborima biti najjača stranka i da će dati premijera, a to je nosilac liste Milojko Spajić.

Govoreći o razgovorima i pregovorima o formiranju buduće vlade, ona je kazala da PES neće formirati predizobrnu koaliciju sa DPS, a da sa listom Za budućnost Crne Gore hoće.

- Velika je razlika između DPS i Za budućnost Crne Gore. Jer, za mene je, DPS sinonim za sve loše što se dešavalo u crnogorskom društvu. Oni jesu proevropska stranka, ali to ne menja činjenicu da pregovori traju godinama, da postoje veze sa organizovanim kriminalom, uprkos svim zamerkama koje imamo i prema ZBCG - rekla je Jakšić Stojanović.

Ako se dokaže da URA ima veze sa slučajem južnokorejskog kralja kriptovalute Do Kvonom diskvalifikovali su se iz pregovora o formiranu nove vlade sa peS.

- Mi ćemo razgovarati sa svima, osim sa DPS. Razgovaraćemo i sa Bošnjačkom strankom. Milsim da je lekovito za Crnu Gori, DPS i njegove koalicione partnere da budu u opoziciji i da će tako dati mnogo veći doprinos razvoju crnogorskog društva - rekla je Jakšić Stojanović u emisiji Izborna noć na Televiziji Vijesti.

 

Ostavite komentar